Категорія
Новини
Дата

Керівник ВВС пішов у відставку через позику для експремʼєра Джонсона

Голова ради керівників корпорації ВВС Річард Шарп пішов у відставку після того, як незалежне розслідування показало, що він не згадав про потенційний конфлікт інтересів під час свого призначення, пише ВВС

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У січні ЗМІ зʼясували, що Шарп допоміг Борису Джонсону, який тоді обіймав посаду премʼєр-міністра Великої Британії, забезпечити гарантії для позики у 800 000 фунтів стерлінгів. А за кілька тижнів після цього премʼєр Джонсон рекомендував Шарпа на посаду в британській корпорації.
  • Автор доповіді про підсумки розслідування, адвокат Адам Хеппінстал, підтвердив, що в процесі призначення на посаду в ВВС Шарп справді не розкрив належним чином інформацію про свої звʼязки з колишнім премʼєр-міністром.
  • Розслідування було організовано комісаром із громадських призначень для розслідування заяв, які вперше зʼявилися в Sunday Times.
  • У звіті йдеться, що «існує ризик того, що Шарпа було рекомендовано до призначення», бо він прагнув допомогти премʼєр-міністру у приватному фінансовому питанні «і/або що він вплинув на колишнього премʼєр-міністра, аби він рекомендував його».
  • Сам Шарп назвав порушення правил публічних призначень «ненавмисним та незначним», проте вирішив залишити свою посаду, щоб не викликати сумніву в незалежності ВВС.
  • Шарп залишиться на своїй посаді доти, доки у червні не буде призначено його наступника.

Контекст

Шарпа було призначено головою ради керівників ВВС у лютому 2021 року.

У січні Річард Шарп пояснював, що в ситуації, що склалася, на його думку, не було конфлікту інтересів, а забезпечуючи гарантії для позики Джонсону, він «просто допоміг одним людям знайти інших», тоді ще не обіймаючи посади в корпорації, пише «ВВС Україна».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні