Гендиректор криптобіржі Binance Чанпен Чжао. /надано Binance
Категорія
Новини
Дата

Хакери атакували Binance і викрали криптовалюти на $100 млн

Гендиректор криптобіржі Binance Чанпен Чжао. Фото надано Binance

Гендиректор криптобіржі Binance Чанпен Чжао повідомив про хакерську атаку на біржу. Сьогодні вранці хакери атакували міст між блокчейнами та викрали близько $100 млн у валюті Binance Coin (BNB), пише Business Insider. Проблему вдалося вирішити, заспокоїв клієнтів Чжао в Twitter.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • На офіційному акаунті Binance у Twitter зʼявилося повідомлення, що BNB Chain перебуває на технічному обслуговуванні – біржа вибачилася за незручності.
  • Пізніше Чжао заспокоїв клієнтів, написавши, що «Наразі проблему вирішено. Ваші кошти у безпеці».
  • За даними Чжао, збитки оцінюються приблизно в $100 млн або чверть останнього спаленого BNB.
  • Представник Binance повідомив Bloomberg, що близько $7 млн вкрадених коштів вже заморожено.
  • Щоб закрити вразливість та заблокувати облікові записи хакерів, команда BNB Chain опублікувала екстрене оновлення коду і звернулася до валідаторів для активації форка.
  • Пізніше офіційний Twitter блокчейну BNB Smart Chain повідомив, що мережа знову працює після вимушеної зміни коду, що дозволило заблокувати облікові записи хакерів.

Контекст

Близько $2 млрд було викрадено під час атак на криптовалюту цього року. Багато з атак були здійснені групами, пов’язаними з Північною Кореєю. Міжланцюгові мости, які використовуються для передачі токенів через блокчейни, були найпопулярнішою ціллю.

Криптовалюти зазнають серйозного впливу як через хакерські атаки, так і через розпродажі, які обвалили вартість цифрових активів на $2 трлн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні