Категорія
Новини
Дата

Хакери викрали криптовалюту на понад $600 млн у Poly Network. Це найбільша крадіжка у децентралізованому фінансовому просторі

1 хв читання

Кіберзлочинці зламали платформу для обміну криптовалютами Poly Network і вкрали понад $604 млн. Після початкового розслідування вдалося виявити вразливість у системі, пише Forbes.

Ключові факти

  • Poly Network вказала адреси рахунків, на які, ймовірно, пішли кошти користувачів. Зокрема, було виведено 2858 токенов Ethereum на суму близько $267 млн, 6610 монет binance на суму понад $252 млн і приблизно $85 млн в токенах USDC.
  • Загальна вартість вкрадених токенів у $604 млн перевищила злом біржі криптовалют Mt. Gox на $460 млн. Тоді це призвело до банкрутства компанії і посилення регулювання.
  • Poly Network закликав майнерів блокчейнів і криптобірж занести в чорний список токени, що надходять з адреси викрадачів.
  • Незабаром після злому Tether – компанія, яка керує USDT — заморозила приблизно 33 млн в токенах USDT, які повʼязані з адресою гаманця хакера.
  • Компанія SlowMist, що займається безпекою на основі блокчейнів, також ідентифікувала електронну пошту, IP-адресу і пристрої зловмисника. Нині вона працює над відстеженням додаткових ідентифікаційних ключів. Гендиректор біржі криптовалют Binance Чанпен Чжао сказав, що координуватиме свої дії з партнерами по безпеці.

Контекст

Менш ніж за тиждень до злому Poly Network голова Комісії США з цінних паперів і бірж (SEC) Гері Генслер заявив, що децентралізовані фінансові платформи (DeFi), потребують більш пильної уваги з боку уряду. За його словами, платформи в значній мірі обходять традиційних посередників, таких як центральні банки і біржі, для фінансових послуг і замість цього для обробки транзакцій покладаються на блокчейни і власні криптовалюти. Генслер закликав Конгрес посилити свою владу над криптовалютною індустрією, яку він порівняв з «Диким Заходом».

В той же час інституційні інвестори проявляють все більший інтерес до цієї індустрії. Зокрема, минулого місяця Goldman Sachs подав заявку на створення власного біржового фонду, який інвестує в DeFi.

Утім, децентралізовані фінанси не виключають ризиків злому. За даними сервісу Atlas VPN, у 2020 році хакери здійснили 122 атаки і викрали $3,8 млрд. З 2012 по 2020 роки хакери вкрали понад $13,6 млрд в криптовалюті, здійснивши понад 330 зломів бірж, гаманців для зберігання цифрових активів і децентралізованих застосунків.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні