Категорія
Новини
Дата

Харківські «Укренергомашини» створять три філії на заході України

Харківське АТ «Укренергомашини» (раніше – АТ «Турбоатом» і АТ «Електроважмаш») створить філії у Львівській, Закарпатській та Чернівецькій областях для розміщення виробничих потужностей. Рішення ухвалено наглядовою радою компанії 18 квітня.

Ключові факти

  • Функції філій та їхнє місцезнаходження буде вказано у відповідних положеннях, які затвердить наглядова рада.
  • Після початку великої війни компанія вже виносила це питання на обговорення. Зокрема, компанія планувала створити відокремлений підрозділ – філію у Львові чи Ужгороді, але збори акціонерів у 2022 і 2023 роках рішення так і не ухвалили. 

Контекст

АТ «Укренергомашини» – єдиний в Україні виробник турбінного обладнання для гідро-, теплових та атомних електростанцій. Компанія також випускає електродвигуни для залізничного та міського транспорту (номенклатура «Електроважмашу»).

У жовтні 2021 року Кабмін вирішив передати до свого управління 75,224% акцій «Укренергомашин», що належать державі, після завершення процедури приєднання до нього «Електроважмашу».

До кінця 2021-го державі належало 75,2241% статутного капіталу АТ, повʼязаного з підприємцем Костянтином Григоришиним, інвестфонду «Сьомий» під управлінням КУА «Сварог Ессет Менеджмент» – 15,3416% акцій, громадянинові РФ Валерію Валандіну – 5,598% акцій (раніше цим пакетом володіла зареєстрована на Кіпрі Biscone Ltd., афілійована з російським холдингом «Силові машини» Олексія Мордашова).

За підсумками 2023 року виручка АТ «Укренергомашини» скоротилася у 2,7 раза – до 376,3 млн грн порівняно з попереднім роком (понад 1 млрд грн), свідчать дані YouControl. Гендиректор АТ «Укренергомашини» – Віктор Суботін, засновник збанкрутілого Мегабанку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні