Категорія
Новини
Дата

Київ здаватиме місця для МАФів, зарядних станцій, поштоматів та терміналів через Прозорро.Продажі

1 хв читання

Оренда земельних ділянок для розміщення тимчасових споруд, зарядних станцій, поштоматів, терміналів, автоматів з продажу товарів у Києві відтепер проходитиме через державні онлайн-аукціони Прозорро.Продажі. Таке рішення Київська міська рада ухвалила 13 червня 2024 року, повідомила пресслужба Прозорро.Продажі.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти 

  • Організатором онлайн-аукціонів з оренди комунальних площ для розміщення таких тимчасових споруд буде комунальне підприємство «Київ.Прозоро». Перші ділянки в оренду Київ планує здавати у Печерському районі. 
  • За результатами онлайн-аукціонів КП «Київ.Прозоро» укладатиме договори з орендарями, які отримали право оренди земельних ділянок строком на 5 років з можливістю його продовження. 
  • 80% коштів з оренди земельної ділянки надходитимуть до бюджету міста, решта – скеровуватимуться на утримання КП «Київ.Прозоро».
  • Взяти участь в онлайн-аукціонах з оренди ділянок від «Київ.Прозоро» зможе кожен охочий, зареєструвавшись на одному з акредитованих в системі Прозорро.Продажі майданчиків. 

Контекст

Київська міська рада планує протягом двох років суттєво зменшити кількість МАФів у столиці, і серед іншого заборонити продаж у них тютюнових виробів, рішення депутати Київської міської ради ухвалили на засіданні 13 червня.

74% киян вважають, що необхідно зменшити кількість МАФів у місті, а 81% вважають, що необхідно продавати право на здійснення торгівельної діяльності у тимчасових спорудах виключно через систему Прозоро Продажі, повідомив директор Департаменту територіального контролю Михайло Буділов.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд