Категорія
Новини
Дата

У мережі «Київстар» стався збій. Що про це відомо

Абоненти мобільного оператора «Київстар» зранку, 12 грудня, не можуть скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. Про це повідомляють користувачі з усієї України. У компанії заявили про технічні проблеми. Через збій також не працює Нацроумінг.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Користувачі у соцмережах розповідають про проблеми зі звʼязком у різних регіонах, зокрема у Києві. Крім того, є повідомлення про те, що не працює й домашній інтернет від «Київстару». Також «лежить» офіційний сайт компанії.
  • У мережі стався технічний збій, у результаті якого можуть бути недоступні послуги зв`язку та доступ в інтернет у частини абонентської бази, повідомила пресслужба «Київстару».
  • В компанії наголосили, що спеціалісти працюють над усуненням проблеми. 
  • «Приносимо абонентам вибачення за тимчасові труднощі та дякуємо за розуміння», – йдеться у коментарі.
  • Сервіс «Дія» радить відкрити застосунок, поки користувач під’єднаний до домашнього WiFі, щоб його документи були завантажені.
  • Джерела dev.ua в компанії розповіли, що причиною масового технічного збою в роботі найбільшого мобільного оператора «Київстар» стала хакерська атака на ядро мережі. Також співрозмовники видання спростовують інформацію про нібито обшук правоохоронців у компанії, яку поширюють деякі Telegram-канали.
  • Національний роумінг не працює через те, що мережа «Київстару» не може передати інформацію про своїх абонентів мережам інших операторів внаслідок загального технічного збою, повідомила пресслужба Мінцифри в коментарі hromadske. У міністерстві зазначили, що це тимчасова проблема, над якою активно працюють спеціалісти «Київстар». Найближчим часом вони відновлять надання послуг.

Контекст

«Київстар» – найбільший український оператор телекомунікацій. Надає послуги звʼязку та передання даних на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій.

За підсумками першого півріччя 2023 року порівняно з 2022-м дохід компанії знизився на приблизно 10% – абонентська база впала з 26 млн до 24,1 млн, заявляв президент компанії Олександр Комаров.

Минулорічні блекаути примусили провайдерів вкладатися в енергоефективний інтернет. Ті, хто зміг забезпечити зв’язок під час відключень світла, отримали чимало нових абонентів. У 2023 році історія повторюється. Як компанії готувалися до зими, читайте в матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні