Категорія
Новини
Дата

«Київстар» відновить роботу за чотири-пʼять годин – віцепремʼєр Кубраков

Мобільний оператор «Київстар» має відновити звʼязок упродовж чотирьох-пʼяти годин, повідомив віцепремʼєр-міністр Олександр Кубраков, пише LIGA.net. Урядовець провів зустріч команди очолюваного ним Мінінфраструктури з медіа.

Ключові факти

  • За словами Кубракова, наразі тривають ремонтні роботи і вже за кілька годин звʼязок має відновитися.

Контекст

«Київстар» – найбільший український оператор телекомунікацій. Надає послуги звʼязку та передання даних на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій.

Зранку, 12 грудня, абоненти мобільного оператора «Київстар» з усієї України не можуть скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. У компанії заявили про технічні проблеми. Через збій також не працює Нацроумінг.

Крім того, є повідомлення про те, що не працює й домашній інтернет від «Київстару». Також «лежить» офіційний сайт компанії.

У мережі стався технічний збій, у результаті якого можуть бути недоступні послуги зв`язку та доступ в інтернет у частини абонентської бази, повідомила пресслужба «Київстару».

Джерела dev.ua в компанії розповіли, що причиною масового технічного збою в роботі найбільшого мобільного оператора «Київстар» стала хакерська атака на ядро мережі. Також співрозмовники видання спростовують інформацію про нібито обшук правоохоронців у компанії, яку поширюють деякі Telegram-канали.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні