Категорія
Новини
Дата

Збій у «Київстарі». ПриватБанк попередив про можливі проблеми з банкоматами і POS-терміналами

Збій у мережі мобільного оператора «Київстар» частково вплине на роботу деяких терміналів та банкоматів ПриватБанку, повідомив речник ПриватБанку Олег Серга в коментарі hromadske.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Частина банків, банкоматів та POS-терміналів працює на мобільних картках. Тобто у POS-терміналі стоїть мобільна картка. «Для тих терміналів, які працюють на мобільних картках «Київстару», звісно, ця проблема впливає на їхню роботу», – зазначив Серга.
  • За його словами, деякі банкомати також використовують мобільний звʼязок, але в банкоматній мережі ПриватБанку це до 5% від усієї мережі.
  • «Тобто на роботу банкоматної мережі це майже не вплинуло. Ми вважаємо, що максимальний ризик до 5% у нас. Це не є масовим. На частину мереж це може вплинути, але не на всю», – наголосив Серга.

Контекст

Зранку, 12 грудня, абоненти мобільного оператора «Київстар» з усієї України не можуть скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. У компанії заявили про технічні проблеми. Через збій також не працює Нацроумінг.

Крім того, є повідомлення про те, що не працює й домашній інтернет від «Київстару». Також «лежить» офіційний сайт компанії.

У мережі стався технічний збій, у результаті якого можуть бути недоступні послуги зв`язку та доступ в інтернет у частини абонентської бази, повідомила пресслужба «Київстару».

Джерела dev.ua в компанії розповіли, що причиною масового технічного збою в роботі найбільшого мобільного оператора «Київстар» стала хакерська атака на ядро мережі. Також співрозмовники видання спростовують інформацію про нібито обшук правоохоронців у компанії, яку поширюють деякі Telegram-канали.

За словами віцепремʼєра Олександра Кубракова, «Київстар» відновить роботу за кілька годин

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні