Категорія
Новини
Дата

Кількість вакансій зросла удвічі порівняно з минулим тижнем – Work.ua

Розміщення вакансій зупинилося з початку війни 24 лютого, але з 7 березня ринок праці відроджується, пише співзасновник і керівник Work.ua Артур Міхно. Але загальна активність на сайті впала на 5 разів, порівняно із довоєнним періодом.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Кількість вакансій та кількість шукачів збільшилася удвічі порівняно з минулим тижнем. «Але поки що це приблизно 15% по нових вакансіях і 30% по нових резюме відносно довоєнного стану», – пише Міхно.
  • Кількість вакансій до війни становила 4-5 000, після війни впала до 150-250 в день у перший тиждень війни. 7 березня почався ріст кількості вакансій – їхнє число збільшилося до 350. 10-11 березня кількість вакансій збільшилася до 500 у день.
  • Пошукачі відправляли 70 000 резюме в день до війни, до 7000 резюме у перший тиждень війни, 35 000 резюме на другий тиждень війни. «За останні два дні кількість відправлених резюме становить 50% від довоєного стану», – пояснив Міхно.
  • До війни, загальне число роботодавців на work.ua складало 50 000 на день. 10 березня на сайті було 12 000 роботодавців.

Контекст

Forbes розповідає про українські компанії, які пристосуються до роботи в умовах війни. Стартап Liki24 розвозить ліки пацієнтам та фармацевтів по аптеках, шукає рідкісні препарати та залучає волонтерів. Львівська сервісна компанія Intellias за пʼять днів перевезла тисячу співробітників до Львова та Франківська з «найгарячіших» місць, а 90% її проєктів йдуть за планом. Cервіс із виклику авто Uklon продовжує працювати у Києві та ще 26 українських містах, щоб допомогти звичайним громадянам, військовим, територіальній обороні та лікарням.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні