Категорія
Новини
Дата

Китайська BYD постачатиме акумулятори для Tesla

Китайський виробник електромобілів BYD «дуже скоро» збирається почати постачання акумуляторів для Tesla. Акції компанії після цієї заяви зросли, пише CNBC.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Тепер ми також хороші друзі з Ілоном Маском, тому що дуже скоро готуємося постачати батареї для [Tesla]», – заявив віцепрезидент BYD Лянь Юбо під час інтерв’ю з ведучою китайських державних ЗМІ Кейт Куй.
  • Згідно з останнім річним звітом компанії, продаж акумуляторних та фотоелектричних батарей становив 7,29% від загального обсягу доходів BYD у 2021 році. Це на 50% менше, ніж частка, яку займає продаж авто та повʼязаної із ними продукції.
  • Котирування акцій BYD на Гонконзькій біржі підскочили на 2,79% 8 червня на тлі заяви Лянь Юбо. Акції інших китайських виробників електромобілів у Гонконзі також зросли: Nio зріс на 5,07%, а Xpeng – на 6,13%.

Контекст

Прибуток виробника електрокарів Tesla за перші три місяці 2022 року становив $3,3 млрд. Компанія побила рекорд попереднього кварталу, коли прибуток досяг $2,3 млрд. 

У 2022-му компанія має намір випустити 1,5 млн автомобілів попри нову хвилю коронавірусу в Китаї. Шанхайський завод Tesla, де виготовляються седани й кросовери, був закритий протягом місяця через жорсткі карантинні обмеження й має проблеми з постачанням комплектуючих. Раніше Tesla назвала шанхайський завод своїм основним експортним центром, що робить його критичним місцем для виробника.

2 червня менеджерам Tesla було надіслано електронний лист під назвою «Призупинити всім найм в усьому світі». Виробник електрокарів скорочує персонал майже на 10%.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні