Категорія
Новини
Дата

Китайська CATL побудує в Угорщині завод з виробництва акумуляторів вартістю $7,6 млрд для поставок Mercedes та BMW

Китайська компанія CATL, яка є найбільшим виробником акумуляторів для електромобілів у світі, планує збудувати завод вартістю €7,3 млрд ($7,6 млрд) в Угорщині, щоб задовольнити зростаючий попит з боку світових автовиробників, пише Reuters

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Будівництво заводу має початися вже цього року після отримання дозволів і триватиме не більше 64 місяців, зазначили в CATL.
  • Після будівництва завод стане найбільшим у Європі з виробництва акумуляторних батарей і другим заводом CATL у регіоні, що виробляє акумуляторні елементи та модулі для таких автовиробників, як Mercedes-Benz, BMW, Stellantis і Volkswagen.
  • Розширення відбувається в міру того, як європейські автовиробники прискорюють перехід на електромобілі на своїх внутрішніх ринках, що спричиняє різке зростання попиту на акумулятори з боку місцевих постачальників і призводить до скорочення угод із поставками.
  • «Інвестиції CATL ознаменують гігантський стрибок у глобальній експансії CATL», – кажуть у компанії.  

Контекст

Китайська компанія також планує побудувати завод із виробництва акумуляторів у Північній Америці до 2026 року для тамтешніх клієнтів, включаючи Ford Motor.

Станом на кінець 2021 року річна потужність виробництва акумуляторів CATL становила 170,39 ГВтч, причому 140 ГВтч перебували в стадії будівництва. 

Раніше компанія заявляла, що до 2025 року має намір встановити загалом 670 ГВтч річної потужності.

Ці інвестиції також мають ключове значення для Угорщини, яка стає великим центром виробництва електромобілів та акумуляторів у Європі.

Наразі в Дебрецені розташований завод, який будує BMW, тоді як бренд Audi має завод у Дьєрі на заході Угорщини, а Mercedes-Benz керує одним заводом у Кечкеметі, у центральній частині країни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні