Категорія
Новини
Дата

Кличко не виключає тимчасового переміщення окремих груп населення до передмістя

Мер Києва виступає проти евакуації мешканців. Втім, він розглядає різні сценарії. Зокрема і переміщення деяких киян в область.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові деталі:

  • Мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі національного телемарафону, що на зимовий період, можливо, доведеться вдатись до тимчасового переміщення деяких груп населення. Кличко підкреслив, що про евакуацію не йдеться.
  • Мер запропонував тим, в кого є будинок у передмісті, та тим, хто має друзів із будинком з автономними системами опалення, водо- та енергопостачання, подумати про те, щоб тимчасово пожити там.
  • «У росіян ключова мета – щоб ми взяли валізи, поїхали на Захід і залишили їм країну. Ми їм не потрібні, потрібна територія. Не дочекаються. Ми розглядаємо можливість того, що частина людей може переїхати до передмістя Києва: дитячі будинки, будинки для людей похилого віку. Зараз про це не йдеться. Але нам потрібно мати різні сценарії дій», — каже Кличко.

Контекст:

23 листопада Росія здійснила сьомий масований обстріл української енергетичної інфраструктури. З понад 70 випущених ракет 51 була збита силами ППО. Два десятки влучили в обʼєкти інфраструктури в Києві, Львові, Вінниці, Кривому Розі. 

«Внаслідок цього було знеструмлено переважну більшість споживачів електроенергії по всій країні. Відбуваються аварійні відключення. Відсутність електроенергії може вплинути на наявність тепло- та водопостачання», – йдеться в заяві Міністерства енергетики.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні