Категорія
Новини
Дата

Колаборант Сальдо відкрив компанію у Великій Британії, перебуваючи під санкціями – The Guardian

Колаборант і так званий «голова» окупаційної адміністрації Херсонської області Володимир Сальдо у листопаді 2022 року відкрив свою компанію у Великій Британії, попри те, що проти нього було запроваджено санкції, пише The Guardian.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Велика Британія заморозила активи Сальдо та заборонила йому вʼїзд до країни у червні 2022 року. Але з листопада він значиться власником компанії Grainholding Ltd. 
  • Британська влада не повідомила, чи були вжиті будь-які дії проти Grainholding, яка, як і раніше, перебуває в списку діючих юрособ.
  • «Ця компанія заробляє гроші? Ми не знаємо. Має банківський рахунок у Великій Британії? Ми не знаємо. Чи знають про це правоохоронці? Ми не знаємо. І чи заморозили вони цей актив? Ми цього також не знаємо. Ця система – бардак від початку до кінця», – сказала Маргарет Годж, член парламенту від лейбористської партії, яка наполягає на посиленні дотримання санкцій.
  • За документами, капітал Grainholding складає 1 млн фунтів стерлінгів, половина акцій належить Сальдо, а решта – ще одному громадянину України.

Контекст

Колаборант Сальдо з 2002 по 2012 був мером Херсона, при цьому у 2008 року визнавався найкращим градоначальником України, потім був народним депутатом від Партії регіонів. 

У квітні минулого року Сальдо було призначено «головою» окупаційної адміністрації Херсонської області. У червні він отримав російський паспорт. Сальдо інкримінують колабораціонізм, справа вже у суді.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні