Комісія з міжнародної торгівлі США підтвердила заборону на продаж Apple Watch після програшу патентної суперечки /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Комісія з міжнародної торгівлі США підтвердила заборону на продаж Apple Watch після програшу патентної суперечки

Getty Images

Компанія Apple не змогла отримати відтермінування заборони на імпорт та продаж Watch Series 9 та Watch Ultra 2, пише The Verge. Комісія з міжнародної торгівлі США (ITC) відхилила клопотання Apple про зупинення заборони в очікуванні апеляції, але компанія все ще має шанс скасувати рішення, якщо президент США Джо Байден накладе на нього вето.

Ключові факти

  • Наразі адміністрація Байдена ще має крайній термін до 25 грудня, щоб вирішити, чи накладати вето на заборону.
  • У понеділок Apple оголосила про свої плани прибрати Watch Series 9 і Ultra 2 з полиць магазинів у відповідь на жовтневу постанову ITC, в якій йшлося про те, що сенсор кисню в крові, встановлений в цих пристроях, порушує патенти виробника медичного обладнання Masimo. 
  • Останній день придбання Watch Series 9 і Ultra 2 у магазинах Apple – 24 грудня, а заборона на імпорт офіційно набирає чинності 26 грудня. 
  • «Комісія вирішила відхилити клопотання Apple про зупинення дії коригувальних постанов до розгляду апеляції та/або у світлі потенційного закриття урядом», – йдеться у заяві ITC. 
  • Заборона діє тільки в США, і сторонні ритейлери, як і раніше, зможуть продавати годинники, поки їх запаси не закінчаться.

Контекст

Apple перед Різдвом зупинить прямий продаж смарт-годинників Apple Watch Series 9 і Ultra 2. Техногігант програв патентний позов про сенсор кисню в крові, встановлений в цих пристроях, і тепер намагається врятувати сегмент, що дає $17 млрд виручки. Наразі компанія вивчає можливі обхідні шляхи, зокрема виправлення програмного забезпечення. Інженери прагнуть внести зміни до алгоритмів пристрою, що вимірює рівень кисню в крові користувача – функцію, яку розробила Masimo Corp. 

Представник Apple заявила, що компанія працює над тим, аби представити обхідний шлях митній агенції США, щоб повернути продукт на ринок.

Masimo заявила, що рішення заборонити моделі Apple Watch «демонструє, що навіть найвпливовіша компанія у світі повинна дотримуватися закону».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні