Категорія
Новини
Дата

Apple розробляє нові iPad і оновлює MacBook на тлі падіння продажів – Bloomberg

Apple Inc. готує кілька нових моделей та оновлень на початок наступного року, щоб припинити спад продажів Mac та iPad, пише Bloomberg із посиланням на джерела. Гарнітура Vision Pro, більші iPhone і нові AirPods також зʼявляться у 2024 році.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами джерел, ці плани включають оновлення iPad Air, iPad Pro і MacBook Air. Новий iPad Air уперше буде доступний у двох розмірах, а модель Pro отримає OLED-екрани. Тим часом MacBook Air буде оснащений швидшим процесором M3.
  • На Mac та iPad припадає 15% сукупного доходу Apple, і вони суттєво постраждали від зниження споживчих витрат на технології. 
  • Спад продажів iPad також посилюється відсутністю нових моделей. Фактично, 2023-й стане першим роком в історії продукту, коли не було випущено жодної нової версії.
  • Торік випущено нові версії Mac, але цей ринок переживає масштабніший спад продажів компʼютерів після буму витрат у час пандемії. Продажі Mac впали на 34% у минулому кварталі – до $7,61 млрд, а виторг від iPad впав на 10% – до $6,44 млрд. 
  • Apple розраховує на те, що нові моделі допоможуть пожвавити попит наступного року. Очікується, що iPad та аксесуари будуть випущені приблизно наприкінці березня – разом із iPadOS 17.4. Компʼютери Mac розробляються разом із macOS 14.3. Це оновлення програмного забезпечення, швидше за все, буде випущено в період з кінця січня до лютого, але обладнання може надійти не раніше березня.
  • iPad Air, планшет середнього класу компанії, зараз оснащений 10,9-дюймовим екраном. До релізу наступного року компанія додасть версію розміром близько 12,9 дюйма, що відповідає розміру найбільшого зараз iPad Pro. Компанія готує чотири моделі під кодовими назвами J507, J508, J537 та J538, які пропонуватимуть версії обох розмірів.
  • Компанія планує чотири нові моделі iPad Pro під кодовими назвами J717, J718, J720 та J721 з розмірами екрану приблизно 11 та 13 дюймів.

Контекст

Новий iPad Pro від Apple стане першим капітальним оновленням продукту, відколи поточний дизайн був представлений у 2018 році. Раніше компанія вносила в лінійку невеликі зміни, включаючи перенесення чипів від Mac та додавання нових камер. Ці дорожчі планшети, вартість яких може досягати $2000 за найвищої ємності памʼяті, є ключовою частиною прагнення Apple отримати більше доходів від iPad.

Компанія також готує оновлені версії аксесуарів Apple Pencil та Magic Keyboard, які продаватимуться разом із новим iPad Pro.

Крім цих продуктових лінійок, Apple також планує випустити гарнітуру Vision Pro на початку наступного року. Компанія працює і над оновленими Apple Watch з датчиком артеріального тиску та iPad mini. Будуть також представлені більші iPhone, а також оновлені AirPods бюджетного та середнього рівня, в яких доданий порт USB-C.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні