Apple припинить продаж Apple Watch Series 9 та Ultra 2 в США через програш патентного позову /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Apple припинить продаж Apple Watch Series 9 та Ultra 2 в США через програш патентного позову

Getty Images

Компанія Apple перед Різдвом зупинить прямий продаж смарт-годинників Apple Watch Series 9 і Ultra 2, пише Bloomberg. Техногігант програв патентний позов про сенсор кисню в крові, встановлений в цих пристроях, і тепер намагається врятувати сегмент, що дає $17 млрд виручки.

Ключові факти

  • Наразі компанія вивчає можливі обхідні шляхи, зокрема виправлення програмного забезпечення. Інженери прагнуть внести зміни до алгоритмів пристрою, що вимірює рівень кисню в крові користувача – функцію, яку розробила Masimo Corp. Остання заявила, що Apple порушила її патенти. 
  • Заборона на продаж, запроваджена Комісією з міжнародної торгівлі, набуде чинності 25 грудня.
  • Наразі Apple зосереджена на модифікації своєї технології та спробах завоювати прихильність регулюючих органів.
  • На випадок, якщо заборона збережеться, Apple працює над низкою юридичних та технічних варіантів. Уже розпочалася підготовка магазинів до змін. Компанія розіслала своїм роздрібним точкам нові плакати, що рекламують Apple Watch, але не демонструють фотографії Series 9 та Ultra 2 – двох моделей, на які поширюється заборона. Бюджетний годинник SE компанії, як і раніше, буде доступний.
  • Apple планує припинити продаж заборонених годинників на своєму вебсайті в четвер, а потім прибрати їх із приблизно 270 звичайних торгових точок до 24 грудня.
  • Робота всередині Apple дозволяє припустити, що компанія вважає, що змін у програмному забезпеченні буде достатньо, щоб повернути пристрій на полиці магазинів. Але патенти, що лежать в основі спору, в основному повʼязані з саме обладнанням.
  • Представник Apple заявила, що компанія працює над тим, аби представити обхідний шлях митній агенції США, щоб повернути продукт на ринок.
  • Masimo заявила, що рішення заборонити моделі Apple Watch «демонструє, що навіть найвпливовіша компанія у світі повинна дотримуватися закону».
  • На тлі заборони акції Apple впали менш ніж на 1% у понеділок. Акції Masimo у понеділок зросли на 3,2%.

Контекст

Функція вимірювання кисню в крові вперше була додана до Apple Watch в 2020 році в моделі Series 6. У той час вирувала пандемія коронавірусу, і деякі лікарі використовували показники рівня кисню в крові, щоб оцінити вплив вірусу на здатність пацієнтів дихати.

Ця функція відстежує рівень кисню в крові людини протягом дня. Користувач також може отримати поточні показники, що займає близько 15 секунд. Ця можливість була включена до Apple Watch Series 7 та Series 8. Apple припинила продаж Series 7, коли були випущені нові моделі, але Series 8 залишається доступною. Якщо заборона набуде чинності, ці продажі також доведеться припинити.

Заборона поширюється лише на канали прямого продажу Apple, тому сторонні ритейлери, такі як Walmart Inc., Best Buy Co. та Target Corp., можуть продовжувати пропонувати пристрій. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні