Brent на лондонській біржі ICE піднялася вище за $93 вперше з 21 вересня /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Комітет ОПЕК+ рекомендував скоротити видобуток нафти на 2 млн барелів. Ціна Brent пішла вгору

Brent на лондонській біржі ICE піднялася вище за $93 вперше з 21 вересня Фото Shutterstock

Моніторинговий комітет ОПЕК+ підтримав скорочення видобутку нафти на 2 млн барелів на добу, повідомила Амена Бакр, головний кореспондент ОПЕК у Energy Intelligence. Почалася зустріч ОПЕК+ у розширеному складі, де буде прийнято остаточне рішення.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Реалізовано максимальне скорочення, ще були варіанти зниження видобутку на 1 млн та на 1,5 млн барелів.
  • За підрахунками Bloomberg, скорочення цільового обсягу видобутку групи на 2 млн барелів, розподілене пропорційно, вимагатиме від восьми країн скорочення фактичного виробництва, а реальне скорочення буде лише на 880 000 барелів на добу.
  • Це все одно буде найбільшим скороченням видобутку в ОПЕК+ з 2020 року, що може викликати ще один шок у світовій економіці, яка вже бореться з інфляцією, спричиненою високими цінами на енергоносії, зазначає агентство. 
  • На цій новини вартість нафти марки Brent на лондонській біржі ICE піднялася вище за $93 вперше з 21 вересня.

Контекст

Напередодні CNN з посиланням на джерела повідомив, що адміністрація Джо Байдена спробувала переконати Кувейт, Саудівську Аравію та ОАЕ проголосувати проти скорочення видобутку нафти на засіданні ОПЕК+.

У Білому домі перспективу скорочення виробництва назвали «повною катастрофою» та «ворожим актом», зазначає телеканал. Якщо ОПЕК+ ухвалять рішення про суттєве скорочення видобутку нафти, воно стане найбільшим з початку пандемії і може призвести до різкого стрибка цін.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні