Категорія
Новини
Дата

Компанія «Агросем» залучила кредит Райффайзен Банку на будівництво елеватора на кордоні з Польщею

Райффайзен Банк виділив €1 млн дистриб’ютору добрив, сільгосптехніки та засобів агровиробництва ТОВ «Агросем». Компанія планує до кінця року побудувати зерновий елеватор місткістю 22 000 т на власному терміналі MOST Logistic Terminal на кордоні з Польщею, йдеться у пресрелізі банку. 

Ключові факти

  • Проєкт профінансовано Райффайзен Банком на суму €1 млн терміном на пʼять років. Новий термінал дасть змогу українським аграріям здійснювати перевалку 400 000 т зерна на рік у напрямку до ЄС. Наразі будівельні роботи виконані на 70%, йдеться у повідомленні. 
  • При реалізації проєкту було застосовано зелені технології: встановлено енергозберігаюче (світлодіодне) освітлення, енергоефективні системи опалення та вентиляції, завдяки чому суттєво зменшилося споживання електроенергії. 
  • Розпочато роботи зі встановлення додаткового обладнання для зменшення виділення пилу, суспендованих твердих частинок в атмосферне повітря. 
  • У проєктах передбачена система збору та очищення стічних (дощових) вод, прокладається система каналів колекторів збору води, на кінцевому етапі планується встановити сепаратор для очистки. 

Контекст

У липні минулого року ЄБРР надав кредит у €9,6 млн «Агросем» на розширення залізничного термінала біля кордону з Польщею та будівництво зерноперевалювального і контейнерного комплексу.

Компанія «Агросем» заснована у 2007 році. Наразі вона входить до п’ятірки дистриб’юторів добрив та сільськогосподарської техніки в Україні. Компанія також займається вирощуванням і трейдингом сільськогосподарських культур і має власний залізничний термінал у Львівській області. У компанії – вісім представництв по всій Україні та девʼять сервісних центрів, що працюють на Заході України.

За даними сервісу Опендатабот, кінцевими бенефіціарами та засновниками ТОВ «Агросем» є чотири фізособи: Олег Звягінцев (частка 35%), Олександр Вайнер (35%), Ігор Звягінцев (15%) і Олексій Кулик (15%), який обіймає посаду гендиректора компанії.

За даними фінансової звітності, дохід «Агросем» за підсумками 2022 року перевищив 5,3 млрд грн, чистий прибуток – 121,5 млн грн, активи компанії на кінець 2022-го перевищували 1,9 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні