Категорія
Новини
Дата

Компанія-власник TikTok може продати свої ігрові активи IT-гіганту Tencent

Китайська ByteDance – власник соцмережа TikTok – веде переговори про продаж своїх ігрових активів із кількома потенційними покупцями, включаючи найбільшого у світі виробника відеоігор Tencent. Про це пише Reuters з посиланням на представника компанії. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • ByteDance і Tencent обговорюють угоду, проте конкретних домовленностей наразі не досягнуто. 
  • Раніше про перемовини повідомило місцеве видання LatePost. ByteDance та Tencent обговорюють угоду, до якої увійдуть такі відеоігри, як Crystal of Atland та Earth: Revival, видані ігровим підрозділом ByteDance Nuverse.
Компанія-власник TikTok може продати свої ігрові активи IT-гіганту Tencent /Фото 1

Тизер гри Crystal of Atlan

Контекст

ByteDance, заснована понад десять років тому Чжан Іміном і Ляном Рубо, перетворилася на інтернет-лідера зі статком понад $200 млрд завдяки популярності TikTok та Douyin. В останні роки вона купила студії та ексклюзивні права на поширення ігор, сподіваючись увійти до ігрового бізнесу.

Проте в 2022 році ByteDance почала закривати власні студії та скорочувати робочі місця в галузі розробки, переключивши свою увагу на основний бізнес, такий як короткі відео та електронна комерція.

Одним з найбільших хітів ByteDance є Crystal of Atlan, мобільна рольова гра в жанрі екшн, дебют якої відбувся цього літа. 

У листопаді 2023 року газета South China Morning Post повідомила, що ByteDance попередила співробітників у Пекіні, що закриє більшість своїх ігрових проєктів і продасть права як мінімум на дві свої ігри – Crystal of Atland та Earth: Revival. Представник ByteDance тоді заявив, що компанія вирішила «реструктурувати свій ігровий бізнес» та «внести корективи, щоб зосередитися на довгострокових стратегічних сферах зростання».

Також, за даними Reuters, компанія розпочала пошук покупців і для іншого свого ігрового підрозділу Moonton, який вона придбала у 2021 році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні