Дохід ByteDance торік сягнув $80 млрд після буму TikTok. Компанія наздогнала конкуруючу Tencent /Getty Images/Колаж Олександра Карасьова
Категорія
Новини
Дата

Дохід ByteDance торік сягнув $80 млрд після буму TikTok. Компанія наздогнала конкуруючу Tencent

Getty Images/Колаж Олександра Карасьова

Дохід ByteDance Ltd. зріс більш ніж на 30% та перевищив $80 млрд у 2022 році, що відповідає показнику головного конкурента – Tencent Holdings Ltd. – після того, як дві відеоплатформи TikTok і Douyin привернули увагу рекламодавців, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Технологічна компанія повідомила своїм інвесторам у нещодавньому меморандумі, що виручка зросла приблизно з $60 млрд у 2021 році, за словами джерела, що бачило документ.
  • Це двозначне зростання перевищило зростання більшості світових інтернет-лідерів, включаючи Meta Platforms Inc. та Amazon.com Inc.
  • На позначці $80 млрд виручка ByteDance майже зрівнялася з доходом Tencent (платформа WeChat), яка заробила 554,6 млрд юанів ($80 млрд) минулого року. 
  • Такий темп розширення підкреслює стійкість бізнесу ByteDance у той час, коли Вашингтон загрожує заборонити TikTok. 
  • TikTok і Douyin викачують рекламні долари з інших платформ соціальних мереж, тому що більше маркетологів переходять від онлайн-медіа до відеосервісів.
  • Стійке зростання ByteDance може зміцнити довіру інвесторів. 
  • Китайського гіганта соціальних мереж оцінили приблизно в $220 млрд у результаті нещодавніх інвестицій порівняно з $300 млрд, які власник TikTok встановив під час вересневої програми викупу акцій.

Контекст

У грудні 2022 року Сенат США заборонив використовувати TikTok на державних пристроях через загрозу національній безпеці, оскільки програма може збирати дані та шпигувати за американськими громадянами. 

У лютому 2023 року Білий дім надав усім федеральним агентствам 30 днів на те, щоб видалити TikTok з усіх урядових електронних пристроїв. Також аналогічну заборону запровадили у Канаді та Євросоюзі у лютому-березні 2023 року.

Керівництво TikTok обговорює можливість відокремлення від китайської материнської компанії ByteDance Ltd. задля вирішення проблеми, повʼязаної з ризиками для національної безпеки США, зазначав Bloomberg. За оцінками аналітиків Bloomberg Intelligence, бізнес TikTok у США може коштувати $40–50 млрд.

16 березня повідомлялося, що адміністрація Байдена вимагає від власників TikTok продажу своєї частки, інакше США можуть розглянути повну заборону соцмережі в країні.

Керівництво TikTok веде переговори щодо продажу соцмережі. Про це пише видання New York Post з посиланням на джерела, близькі до компанії. Раніше такі розмови виникали 2020 року, коли експрезидент Дональд Трамп погрожував заборонити додаток у США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні