Категорія
Новини
Дата

Компанія-власник TikTok йде з ринку відеоігор. У межах реструктуризації Nuverse скоротять сотні робочих місць

Компанія ByteDance Ltd., яка володіє платформою TikTok, планує скоротити сотні робочих місць в ігровій індустрії та згорнути свій бренд Nuverse, залишивши цей сектор, пише Bloomberg. Це принесе перемогу її конкуренту Tencent Holdings Ltd.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Стартап, відомий своїми платформами коротких відео TikTok та Douyin, поступово згорнув свої ігрові амбіції.
  • У компанії повідомили, що регулярно аналізують свій бізнес та вносять корективи. «Після нещодавнього огляду ми ухвалили важке рішення щодо реструктуризації нашого ігрового бізнесу», – повідомив представник ByteDance. 
  • За словами джерел, компанія звільнить кілька сотень людей, згорне проєкти, що розробляються, вивчатиме потенційні продажі існуючих ігор.
  • Закриття підрозділу знаменує собою вихід ByteDance з ігрової індустрії, в якій домінували Tencent і її менший конкурент NetEase Inc. 

Контекст

ByteDance, заснована понад десять років тому Чжан Іміном і Ляном Рубо, перетворилася на інтернет-лідера зі статком понад $200 млрд завдяки популярності TikTok та Douyin. В останні роки вона купила студії та ексклюзивні права на поширення ігор, сподіваючись увійти до ігрового бізнесу.

Проте минулого року ByteDance почала закривати власні студії та скорочувати робочі місця в галузі розробки, переключивши свою увагу на основний бізнес, такий як короткі відео та електронна комерція. Цього місяця компанія також скоротила майже чверть свого персоналу у підрозділі віртуальної реальності Pico.

Одним з найбільших хітів ByteDance є Crystal of Atlan, мобільна рольова гра в жанрі екшн, дебют якої відбувся цього літа. 

Незважаючи на всі зусилля, Tencent залишається безперечним лідером галузі. Компанія отримує вигоду з величезного трафіку користувача, що проходить через її універсальний сервіс обміну повідомленнями WeChat. Також завдяки придбанням вона накопичила велику бібліотеку контенту як в Китаї, так і за кордоном.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні