Категорія
Новини
Дата

Компанія-власник Viber відкрила новий офіс в Україні і планує стати резидентом «Дія.City»

Японська компанія Rakuten Group, Inc., власник додатку Rakuten Viber, відкрила офіс у Києві, йдеться у релізі. Компанія також планує приєднатися до української ініціативи «Дія.City» і подати відповідну заявку навесні, повідомив Forbes VP of Growth Наско Райков.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Три підрозділи Rakuten – Rakuten Viber, Rakuten Advertising та Rakuten Rewards – нині займаються розробкою програмного забезпечення та цифровим маркетингом, зосередженими у Києві та Одесі. 
  • У київському офісі Rakuten планує провсети додатковий набір співробітників у технологічному секторі та призначити регіонального менеджера для нагляду за місцевими операціями. Одним із них, як очікується, стане запуск в Україні сервісу цифрового гаманця Rakuten Viber після його успішного впровадження у низці європейських країн.
  • VP of Growth Rakuten Viber Наско Райков повідомив Forbes, що компанія активному пошуку сountry-директора і зараз проводить інтервʼю. Щодо «Дія.City» компанія планує подавати заявку навесні 2024 року.

Контекст

Компанія Viber зʼявилася у 2010 році після відкриття R&D-офісу у Тель-Авіві. У 2012 році зʼявилася команда R&D у Мінську, далі – в Одесі (2019), Києві (2019, розширили в 2021), потім – в Тбілісі (2022). Паралельно компанія віддалено наймала фахівців у Польщі, Великій Британії та Болгарії.

Як зазначають в компанії, розробка Rakuten Viber завжди керувалася і керується з Тель-Авіву. 

Viber – найпопулярніший месенджер в Україні. За даними компанії, у 2022 році загальна тривалість дзвінків українців через Viber склала 48,1 млрд хвилин, що на 44% довше, ніж минулого року. А кількість надісланих повідомлень, попри виїзд людей за межі України через війну та перемикання на іноземні номери, залишилася на рекордному рівні 2021 року – майже 97,5 млрд.

З 30 листопада у месенджері Rakuten Viber в Україні зʼявилася щомісячна підписка з новими функціями. Серед них: розшифровка голосових повідомлень у текст, обмеження реклами, режим невидимки та інші.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні