Категорія
Новини
Дата

Японія планує виділити €160 млн для економічного відновлення України. У пріоритеті – бізнес, енергетика та розмінування

Японія має намір надати €160 млн Україні для підтримки проєктів економічного відновлення, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. Очільник уряду озвучив пріоритети швидкого відновлення: енергетика, житло, критична інфраструктура, гуманітарне розмінування та підтримка бізнесу. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Шмигаль зустрівся з державним міністром закордонних справ Японії Кійото Цуджі, державним міністром економіки, торгівлі та промисловості Казучікою Іватою й представниками японського бізнесу.
  • Він додав, що Україна зацікавлена у створенні спільних підприємств, особливо у переробній промисловості, також важлива співпраця у сферах АПК, металообробки, машинобудування, критичної сировини та ІТ. 
  • «Досвід Японії в післявоєнному відновленні може стати в пригоді для економічного відновлення України», – додав премʼєр.
  • Водночас міністри запевнили, що позиція Японії щодо підтримки України буде незмінною. 

Контекст

Наприкінці жовтня повідомлялося, що Україна отримає від Німеччини додатково €195 млн на потреби енергокомпаній цієї зими.

США також продовжать посилювати стійкість енергетичної системи України та планують виділити на це ще близько $500 млн, повідомив помічник держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів Джеффрі Паєтт.

Україна входить у цю зиму відновленою і готовою до атак та терору, який був минулої зими, заявив на форумі «Енергія бізнесу» від Forbes Денис Шмигаль. Він назвав шість чинників, які забезпечують стабільність енергосистеми: Україна отримала кращу систему ППО; у Росії поменшало ракет; проведено ремонтну кампанію; захист енергооб’єктів; робота з міжнародними партнерами; достатня кількість енергоресурсів.

20 листопада усі дев’ять атомних блоків на українських АЕС були під’єднані до енергосистеми та виробляють електроенергію. «Енергоатом» завершив планові ремонти на останньому, девʼятому, атомному блоці вітчизняної АЕС.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні