Категорія
Новини
Дата

Конкурент Google. Компанія OpenAI 13 травня планує анонсувати пошуковик на базі ChatGPT

1 хв читання

Компанія OpenAI, в яку інвестує Microsoft, 13 травня планує анонсувати пошукову систему на базі ChatGPT. Вона повноцінно конкуруватиме з «королем пошуку» Google, пише Reuters з посиланням на два джерела.

Ключові факти

  • Оголошення може бути приурочено до початку щорічного заходу Google – конференції I/O, яка стартує у вівторок. 
  • Однак компанія ще може змінити дату, зазначає агентство. OpenAI відмовилася від коментарів.
  • Bloomberg і The Information повідомляли, що Microsoft і OpenAI працюють над сервісом, який потенційно зможе конкурувати з пошуковиком Google і ШІ-стартапом Perplexity. 
  • За даними джерел, пошуковик OpenAI є розширенням його флагманського продукту ChatGPT і дає змогу чат-боту отримувати безпосередньо інформацію з інтернету і включати цитати у відповіді на запити користувачів.

Контекст

Галузеві оглядачі називають ChatGPT альтернативою для збору онлайн-інформації, хоча у нього і виникають проблеми з наданням точних даних у режимі реального часу, зазначає Reuters. 

У вересні 2023 року OpenAI запустив інтеграцію з Microsoft Bing – сервіс, що дає змогу платним передплатникам шукати в ньому відповіді.

Поява пошуковика на основі ШІ – виглядає загрозою для Alphabet, яка отримує основну виручку від реклами.

На минулій конференції I/O рік тому Google анонсував функції генеративного штучного інтелекту для свого пошукового сервісу.

Alphabet і Microsoft вклали суттєві кошти в розвиток серверної інфраструктури, свідчать звіти за перший квартал 2024 року. Microsoft збільшила на 79% капітальні витрати на нові дата-центри для розгортання моделей ШІ – до $14 млрд. Капітальні витрати на розвиток інфраструктури в Alphabet за перший квартал сягнули $12 млрд, що на 91% більше, ніж за той самий період минулого року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні