Apple веде переговори про розміщення ШІ від Google у смартфонах iPhone – Bloomberg /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Apple веде переговори про розміщення ШІ від Google у смартфонах iPhone – Bloomberg

Getty Images

Apple Inc. веде переговори про вбудовування в iPhone механізму штучного інтелекту Gemini від Google, пише Bloomberg із посиланням на джерела. Apple також нещодавно провела переговори з OpenAI.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Обидві компанії ведуть активні переговори про те, щоб дозволити Apple ліцензувати Gemini, набір генеративних ШІ-моделей Google, для реалізації деяких нових функцій, які зʼявляться в програмному забезпеченні iPhone цього року, повідомили джерела.
  • За їхніми словами, Apple також нещодавно провела переговори з OpenAI та розглянула можливість використання її моделі.
  • Якщо угода між Apple і Google буде реалізована, вона ґрунтуватиметься на партнерстві двох компаній у сфері пошуку. Протягом багатьох років компанія Google, що належить Alphabet Inc., щорічно платила Apple мільярди доларів за те, щоб її пошукова система стала опцією за замовчуванням у веб-браузері Safari на iPhone та інших пристроях. За словами джерел, обидві сторони ще не визначилися з умовами угоди про ШІ, а також не визначилися з тим, як її буде реалізовано.
  • Угода дасть Gemini ключову перевагу перед мільярдами потенційних користувачів. Але це також може бути ознакою того, що Apple не так далеко просунулась у своїх зусиллях у галузі ШІ, як дехто міг сподіватися. Також ця співпраця може зіткнутися антимонопольним розслідуванням.
  • Apple готує нові можливості в рамках iOS 18 – наступної версії операційної системи iPhone – на основі власних моделей ШІ. Але ці покращення будуть зосереджені на функціях, які працюють на пристроях компанії, а не на тих, що надаються через хмару. Тому Apple шукає партнера, який зможе взяти на себе важку роботу зі створення генеративного ШІ, включаючи функції створення зображень і написання есе на основі простих підказок.
  • Хоча переговори між Apple і Google продовжуються, малоймовірно, що про будь-яку угоду буде оголошено до червня, коли виробник iPhone планує провести свою щорічну Всесвітню конференцію розробників. Цілком можливо, що компанії не досягнуть угоди або Apple зрештою вирішить звернутися до іншого постачальника генеративного ШІ, наприклад OpenAI чи Anthropic.
  • Функції генеративного ШІ можливо будуть вбудовані в Siri та інші додатки. Тим часом нові можливості штучного інтелекту, засновані на власних моделях Apple, як і раніше, будуть вбудовані в операційну систему. 

Контекст

З початку минулого року Apple тестує власну велику мовну модель – технологію, що лежить в основі штучного генеративного інтелекту – під кодовою назвою Ajax. Деякі співробітники також випробували базовий чат-бот під назвою Apple GPT. Але технології Apple, як і раніше, поступаються інструментам Google та інших конкурентів, тому партнерство виглядає найкращим варіантом.

Угода з Apple стане найпомітнішим партнерством Google Gemini на сьогоднішній день і може стати великим благом для зусиль компанії в галузі штучного інтелекту. 

У січні компанія Samsung Electronics Co. представила нові смартфони із функціями штучного інтелекту на базі Gemini.

Партнерство між двома гігантами Кремнієвої долини, швидше за все, приверне увагу регулюючих органів. Поточна угода Google з Apple у сфері пошуку вже стала предметом судового позову Міністерства юстиції США. Уряд стверджує, що компанії діяли разом, щоб монополізувати пошуковий ринок на мобільних пристроях. 

Угода між Apple і Google також критикується в Європейському Союзі, який змушує Apple полегшити споживачам заміну пошукової системи Google за умовчанням. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні