Конкурент Twitter Mastodon відмовився від понад пʼяти інвестпропозицій для захисту некомерційного статусу – FT
Категорія
Новини
Дата

Конкурент Twitter Mastodon відмовився від понад пʼяти інвестпропозицій для захисту некомерційного статусу – FT

Конкурент Twitter, швидко зростаючий сайт мікроблогів Mastodon за останні місяці відхилив понад пʼять інвестиційних пропозицій від венчурних компаній Силіконової долини, оскільки його засновник пообіцяв захистити некомерційний статус платформи, пише Financial Times. Сайт став популярним після того, як Ілон Маск придбав Twitter.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Сайт мікроблогів з відкритим вихідним кодом Mastodon заснований у 2016 році німецьким розробником програмного забезпечення Ойгеном Рочком, став свідком різкого зростання кількості користувачів після того, як Ілон Маск купив Twitter у жовтні.
  • Рочко сказав FT, що він отримав пропозиції від більш ніж пʼяти американських інвесторів вкласти сотні тисяч доларів на підтримку продукту після його швидкого зростання. Але він сказав, що некомерційний статус платформи був «недоторканим», додавши, що незалежність Mastodon та вибір стилів модерації на її серверах є частиною її популярності.
  • «Mastodon не перетвориться на все, що ви ненавидите на Twitter», — сказав Рочко.
  • Цього місяця Twitter тимчасово заблокував акаунти Mastodon та кількох журналістів після того, як вони поділилися контентом про траєкторію польоту приватного літака Маска. Twitter також запропонував заборонити посилання на конкуруючі платформи соціальних мереж, включаючи Mastodon, але пізніше змінив політику.

Контекст

Кількість активних користувачів Mastodon на місяць збільшилася з 300 000 до 2,5 млн у період з жовтня по листопад. Щоденні завантаження Mastodon зросли з 6000 27 жовтня, в день, коли Маск придбав Twitter, до піку в 243 000 18 листопада, згідно з даними Sensor Tower. Використання інших невеликих конкуруючих сайтів, таких як Tumblr також різко зросло.

За даними Sensor Tower, початкова хвиля нових користувачів знизилася до 6000 нових щоденних завантажень 9 грудня, але відновилася до 64 000 18 грудня, коли Маск обмежив посилання на інші сайти соціальних мереж у Twitter.

Рочко сказав, що довгострокова мета Mastodon – замінити Twitter та інші комерційні соціальні мережі. 

Mastodon – це федеративна платформа, тобто це колекція соцмереж, або серверів, які обʼєднані, але належать різним людям чи групам.На відміну від Twitter, Mastodon відображає пости у хронологічному порядку, а не на основі алгоритму. На платформі немає реклами, і вона існує переважно завдяки краудфандингу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні