Категорія
Новини
Дата

Після придбання Ілоном Маском Twitter понад 2 млн користувачів перейшли на Mastodon

Соціальна медіаплатформа Mastodon, до якої багато хто звертається як до альтернативи Twitter, за період із жовтня по листопад збільшила свою базу користувачів з приблизно 300 000 активних користувачів на місяць до 2,5 млн, повідомив генеральний директор Mastodon Євген Рочко, пише The Verge.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ілон Маск офіційно придбав Twitter наприкінці жовтня, а це означає, що величезний стрибок користувачів Mastodon відбувся майже відразу після появи нового власника Twitter.
  • «У Mastodon ми вважаємо, що між вами та вашою аудиторією не має бути посередника, і що журналістам та державним установам особливо не слід покладатися на приватну платформу для звʼязку з громадськістю», – сказав Рочко. 
  • Mastodon – не єдина заміна Twitter, до якої звертаються люди. Є ще Post, очолюваний колишнім генеральним директором Waze Ноамом Бардіном, Hive, який нещодавно перезапустився після розвʼязання деяких проблем із безпекою, та відомі соціальні платформи, такі як Discord, Tumblr та Reddit.
  • Попри зростання інтересу до інших платформ, Twitter досі тримається. Маск неодноразово заявляв, що використання сайту на рекордно високому рівні.

Контекст

Голова групи компаній Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) Бернар Арно витіснив із першого місця в рейтингу найбагатших людей світу засновника компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска. Про це свідчать дані Forbes і Bloomberg. Капітал Арно Forbes оцінює в $187,1 млрд, Bloomberg – у $171 млрд. Статки Маска зменшились до $176,8 млрд, за даними Forbes. Bloomberg оцінює його капітал у $164 млрд.

Капітал Маска почав зменшуватися після придбання соцмережі Twitter за $44 млрд

Масове скорочення робочих місць, добровільне звільнення співробітників та втеча рекламодавців – такий результат першого місяця роботи Twitter під керівництвом Маска. Непродумане поглинання соцмережі вже негативно впливає на найвідоміший актив Маска та головне джерело його багатства – Tesla. Акції компанії падають, а спостерігачі ставлять під сумнів оповитий легендами статус Маска як геніального підприємця.

Маск очолив рейтинг мільярдерів у 2021 році, витіснивши з першого місця засновника Amazon Джефа Безоса. Восени того ж року Маск став найбагатшою людиною в історії рейтингу журналу Forbes.

Напередодні генеральний директор Twitter Маск запустив опитування на платформі соціальних мереж щодо того, чи має він піти з посади голови компанії, додавши, що дотримуватиметься результатів опитування, пише Reuters. У підсумку 57,5% користувачів проголосували за відставку Маска.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні