Категорія
Новини
Дата

Країни Близького Сходу отримають додаткові $1,3 трлн доходів від нафти в наступні роки

Багаті на енергоресурси держави Близького Сходу отримають до $1,3 трлн доларів додаткових доходів від нафти протягом наступних чотирьох років, пише Financial Times із посиланням на МВФ.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Прогнози МВФ підкреслюють, як високі ціни на енергоносії, викликані війною Росії в Україні, підтримують країни Перської затоки, тоді як решта світу бореться з інфляцією, що стрімко зростає, і побоюваннями щодо рецесії.
  • Директор МВФ з Близького Сходу та Північної Африки Джихад Азур заявив Financial Times, що, порівнюючи з очікуваннями до війни в Україні, експортери нафти й газу в регіоні, особливо країни Перської затоки, «побачать додаткові сукупні доходи від нафти в розмірі $1,3 трлн до 2026 року».
  • За словами Азура, важливо, щоб держави Перської затоки використовували ці несподівані прибутки для «інвестицій у майбутнє».

Контекст

Перська затока є домівкою для деяких найбільших у світі експортерів нафти й газу, а також для кількох найбільших та найактивніших фондів. До них належать: Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії, Катарське інвестиційне управління, автопарк Абу-Дабі, включно з Інвестиційним управлінням Абу-Дабі, Mubadala та ADQ, а також Кувейтське інвестиційне управління.

Фонд PIF вартістю $620 млрд, очолюваний спадковим принцом Саудівської Аравії Мухаммедом ібн Салманом, інвестував понад $7,5 млрд в акції США в другому кварталі, зокрема в Amazon, PayPal і BlackRock, прагнучи скористатися падінням цін на акції.

МВФ прогнозує, що економічне зростання в Раді співробітництва країн Перської затоки, до якої входять Саудівська Аравія, Обʼєднані Арабські Емірати, Кувейт, Бахрейн, Катар та Оман, прискориться з 2,7% у 2021 році до 6,4% цього року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні