Категорія
Новини
Дата

Країни ЄС не погодили енергетичне ембарго проти Росії – Reuters

Міністри закордонних справ країн Європейського Союзу не дійшли згоди щодо санкцій проти енергетичного сектора Росії, пише Reuters. Німеччина заявляє, що ЄС занадто залежить від російської нафти та газу, щоб приймати рішення про ембарго.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • На зустрічі у понеділок міністри закордонних справ країн ЄС так і не дійшли порозуміння щодо санкцій проти енергетичного сектора РФ. Німеччина та Нідерланди заявили, що ЄС залежний від російської нафти і газу і не може зараз відключитися.
  • Ембарго обговорюватиметься у четвер, коли президент США Джо Байден перебуватиме в Брюсселі для переговорів із НАТО, ЄС та членами G7, включно з Японією. 
  • Серед інших потенційних санкцій, які обговорюються: закриття лазівок у трастових фондах, якими користуються російські олігархи; розширення санкційного списку фізосіб; заборона російським суднам заходити у порти ЄС; відключення більшої кількості російських банків від системи SWIFT.

Контекст

РФ раніше попередила, що санкції ЄС щодо російської нафти можуть спонукати її закрити магістральний газопровід до Європи. У балансі ЄС російський газ займає 40%, а економіка Німеччини – одна з найбільш залежних від російських енергоносіїв. Німеччина також є найбільшим покупцем російської нафти в ЄС.

Слово Франції, яка очолює шестимісячне головування в ЄС, ймовірно, виявиться вирішальним. Раніше президент Емманюель Макрон заявляв, що якщо ситуація в Україні погіршиться, не повинно бути «табу» щодо санкцій.

Дипломати раніше заявили, що російська атака хімічною зброєю в Україні або потужне бомбардування Києва може стати причиною енергетичного ембарго.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні