Категорія
Новини
Дата

Країни ЄС заморозили російських активів на €13,8 млрд. В Єврокомісії чекають на активізацію процесів

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Європейський Союз заморозив російських активів на €13,8 млрд. Про це повідомив єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс, пише RTBF.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Лише пʼять держав ЄС із 27 членів блоку заморозили понад €12 млрд, повідомив Рейндерс, відмовившись назвати країни. 
  • «Ми повинні продовжувати переконувати інші держави-члени робити те саме. Я сподіваюся, що найближчими тижнями ми побачимо активізацію цих процесів у всіх державах-членах», – сказав єврокомісар.

Контекст

У червні міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер повідомив, що країна заморозила €4,48 млрд російських активів. Міністр фінансів Бельгії Вінсент Ван Петегем повідомляв у квітні, що в країні заморожено російських активів на €2,7 млрд.

Наразі в ЄС готують юридичне підґрунтя, яке дозволить конфіскувати активи та спрямувати їх на відбудову України. Зокрема, для цього Брюссель розглядає можливість прирівняти порушення санкцій до злочинів. 

Наприкінці червня група, яка відповідає за відстеження активів російських еліт, повідомила, що було заблоковано активи на суму $30 млрд, якими володіли підсанкційні російські олігархи, а також близько $300 млрд російського центробанку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні