Категорія
Новини
Дата

Криптомільярдер Бенкман-Фрід спрямує $750 млн на порятунок двох криптофірм BlockFi та Voyager Digital

Мільярдер Сем Бенкман-Фрід, голова криптобіржі FTX підписав угоди про порятунок двох компаній, що працюють із цифровими активами – BlockFi та Voyager Digital. Квазібанку BlockFi криптобіржа відкриє відновлювану кредитну лінію на $250 млн, Voyager Digital отримає $500 млн, пише CNBC.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Фінансування допоможе BlockFi «орієнтуватися на ринку з позиції сили», заявив криптомльярдер. Він вважає своїм обовʼязком захищати екосистему цифрових активів та її клієнтів. 
  • Зак Прінс, співзасновник і генеральний директор BlockFi, сказав, що угода з FTX була більшою, ніж просто рятувальним колом, вона стане початком майбутньої співпраці та інновацій двох компаній. 
  • Alameda Research Бенкмана-Фріда надасть Voyager Digital фінансування в розмірі $500 млн. Це кредитна лінія в розмірі $200 млн і стейблкоїнів, забезпечених доларами США, – USDC, а також окремий оборотний фонд у 15 000 біткоїнів (близько $300 млн).

Конекст

Сем Бенкман-Фрід – один із найбагатших криптомільярдерів. Forbes оцінював його статки в $20,5 млрд. Криптобіржа FTX досягла оцінки в $32 млрд на початку 2022 року.

Сьогодні біткоїн торгується біля позначки $19 900. З початку року монета втратила близько 60% вартості. А капіталізація ринку криптовалют впала нижче за $900 млрд, хоча на піках наближалася до $3 трлн.

Ринок стикається з підвищенням відсоткових ставок ФРС, крахом terraUSD, ще одного стейблкоїну, на $60 млрд та її спорідненого токена luna.

Падіння вартості цифрових валют в останні тижні призвело до того, що багато ключових гравців у цій сфері зіштовхнулися з фінансовими труднощами. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні