Категорія
Новини
Дата

Курс біткоїна перевищив $39 000 уперше за майже шість тижнів. Цьому сприяли Tesla, Twitter та Amazon

Уперше з 16 червня курс біткоїна перевищив $39 000. Весь ринок криптовалют за 24 години додав понад 100 млн вартості, пише CNBC.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За даними CoinDesk, в понеділок о 9:31 біткоїн зріс до $39 161, тоді як в неділю мав курс $34 476. Станом на 18:11 вартість біткоїна становить $38 272. Інші криптовалюти також виросли. Зокрема, Ethereum о 9:31 мав курс $2379, тоді як в неділю лише $2158.
  • Стрибку курсу передувало висловлення на підтримку біткоїнів минулого тижня з боку гендиректора Tesla Ілона Маска, гендиректора Twitter Джека Дорсі і засновниці інвесткомпанії ARK Invest Кетріни Вуд. Зокрема, Маск сказав, що Tesla, ймовірно, знову почне приймати біткоїни для купівлі авто, оскільки велика частина майнерів переходять на поновлювані джерела енергії. А Дорсі повідомив, що криптовалюти є «великою частиною» майбутнього соцмереж.
  • Також ринок криптовалют пожвавили чутки про можливий запуск платежів із використанням криптовалюти в Twitter і Amazon. Приводом для цього стало оголошення на сайті Amazon про пошук провідного спеціаліста з цифрових валют і блокчейну, який буде «відповідати за спільне бачення і стратегію».
  • Крім того, рейдери почали відмовлятися ставити на «зниження», пише Bloomberg. Зокрема, в понеділок було ліквідовано понад 950 млн криптовалютних шортів, найбільше з 19 травня.

Контекст

Настрої щодо криптовалют послабилися після того, як 12 травня гендиректор Tesla Ілон Маск заявив, що компанія призупинила купівлю автомобілів із використанням біткоїнів через негативний вплив майнінгу криптовалют на довкілля. Процес майнінгу вимагає величезних обчислювальних потужностей і, своєю чергою, споживає величезну кількість енергії. Для виробництва енергії в основному використовується викопне паливо, яке призводить до викидів вуглецю в атмосферу.

Також китайська влада заборонила фінансовим установам і платіжним компаніям надавати послуги, повʼязані з криптовалютами. У червні Китай активізував зусилля щодо приборкання криптовалютної індустрії країни.

Зокрема, влада провінції Сичуань, яка є одним із найбільших центрів видобутку біткоїнів у Піднебесній, наказала майнерам криптовалют припинити діяльність. Унаслідок цього біткоїн упав до $31 760, а ринок цифрових валют втратив майже $300 млрд капіталізації. У липні біткоїн упав нижче $30 000, що викликало побоювання подальшого зниження.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні