Категорія
Новини
Дата

Китай заборонив фінустановам і платіжним сервісам операції з криптовалютою

Влада Китаю заборонила фінансовим установам і платіжним компаніям надавати послуги, пов'язані з криптовалютними транзакціями. Інвесторів застерегли від спекулятивної торгівлі криптовалютою, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Фінустанови, в тому числі банки й сервіси онлайн-платежів, не повинні пропонувати клієнтам будь-які послуги, повʼязані з криптовалютами.
  • У спільній заяві Національної асоціації інтернет-фінансів Китаю, Китайської банківської асоціації та Платіжно-клірингової асоціації Китаю зазначено про ризики торгівлі криптовалютою: віртуальні валюти «не підтримуються реальною вартістю», їхніми цінами легко маніпулювати, а торговельні контракти не захищені китайським законодавством.
  • Водночас приватним особам не заборонено володіти криптовалютою.

Важливі цифри

Вартість світових криптовалют одразу після оголошення впала приблизно на $50 млрд, або на 2,5%, пише Forbes.

Контекст

Це вже не вперше Китай вживає заходи проти цифрової валюти. 2017 року влада закрила місцеві криптовалютні біржі, задушивши ринок, на який припадало 90% світової торгівлі біткоїнами. У червні 2019-го Народний банк Китаю опублікував заяву, в якій зазначалося, що він заблокує доступ до всіх внутрішніх і закордонних криптовалютних бірж і сайтів первинного розміщення токенів. Тим самим китайський центральний банк обмежив торгівлю криптовалютами на іноземних біржах.

Окрім Китаю обмеження до криптовалюти активно застосовує влада Туреччини. Так, із 30 квітня Центральний банк Туреччини заборонив використання криптовалют і криптоактивів для оплати товарів і послуг. Серед причин такого рішення регулятор назвав можливі «непоправні» збитки й значні ризики під час таких транзакцій.

Криптовалюти виросли майже на 500% за останній рік, через те що такі компанії, як, зокрема, Square, MicroStrategy і Tesla, почали інвестувати в криптовалюти. Однак вартість швидко почала знижуватися після того, як 13 травня Tesla призупинила прийом платежів у біткоїнах через негативний вплив майнінгу криптовалют на довкілля.

За даними Coindesk, на момент публікації ціна біткоїна становила $39 324, що є найнижчим показником із 9 лютого. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні