Категорія
Новини
Дата

Курс криптовалюти Ethereum злетів після новин про можливе схвалення спотових ETF

1 хв читання

У вівторок, 21 травня, на криптовалютному ринку продовжується зростання на тлі чуток, що Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) цього тижня схвалить спотові ETF на криптовалюту Ethereum, пише CNBC. Після стрімкого стрибка 20 травня на 20% ціна Ethereum зросла у вівторок ще на 12%, до $3775, свідчать дані Coin Metrics.

Етеріум з капіталізацією понад $450 млрд – друга за популярністю криптовалюта у світі після Bitcoin. У січні цього року SEC схвалив спотові біткоїн-ETF, надавши інвесторам доступ до криптовалюти через фондовий ринок.

Ключові факти

  • Як стало відомо, SEC запросила оновлену документацію у потенційних емітентів ETF і бірж, що зміцнило надії на позитивне рішення з цього питання.
  • «ETH різко зріс після того, як почали поширюватися чутки про те, що SEC може нарешті схвалити спотові ETH-ETF цього тижня», – зазначив Бартош Ліпіньскі, генеральний директор Cube Exchange.
  • Остаточні рішення за заявками VanEck і Ark Invest на створення спотових Ethereum-ETF будуть прийняті цього четверга і пʼятниці відповідно. Щодо заявок BlackRock, Fidelity, Invesco, Grayscale і Bitwise Asset Management рішення мають бути ухвалені пізніше цього року.
  • Аналітики Bloomberg ETF збільшили шанси на схвалення спотового ETF-ETF до 75% в порівнянні з 25% до цього.
  • На тлі глобального зростання на ринку Bitcoin подорожчав на 2%, перевищивши $71 000 за монету.
  • Раллі на ринку також позитивно позначилося на біржових позиціях компаній, що займаються майнінгом біткоїнів, включно з Marathon Digital, чиї акції зросли на 3%. Акції компаній, повʼязаних із криптовалютою, теж зросли в ціні – у Coinbase і Microstrategy на 2% під час розширених торгів, а у Robinhood – на 3%.

Контекст

У січні регулятори США вперше схвалили біржові фонди, які інвестують безпосередньо в біткоїн. BlackRock, Invesco, Fidelity та іншим фондам дозволили розпочати торги з 10 січня.

Схвалення означало рідкісний відступ SEC після боротьби, яка тривала більше 10 років, відколи Тайлер і Кемерон Вінклвосс вперше запропонували біткоїн-ETF у 2013 році. 

Цей крок став знаковою подією для сектору цифрових активів вартістю приблизно $2,6 трлн. Спотовий біткоїн-ETF надав раніше настороженим інвесторам доступ до криптовалюти через фондовий ринок, відкриваючи нову хвилю капіталу в сектор.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні