SEC дозволив запуск Bitcoin-ETF після 10 років відмов /Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анною Наконечною
Категорія
Новини
Дата

SEC дозволив запуск Bitcoin-ETF після 10 років відмов

Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анною Наконечною

Регулятори США вперше схвалили біржові фонди, які інвестують безпосередньо в біткоїн, пише Bloomberg. BlackRock, Invesco, Fidelity та іншим фондам дозволили розпочати торги вже в четвер, 10 січня.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Попри те, що SEC санкціонує створення спотових біткоїн-ETF, у регуляторі зазначили, що досі «не схвалюють» біткоїн. 
  • Цей крок є знаковою подією для сектору цифрових активів вартістю приблизно $1,7 трлн, що розширить доступ до найбільшої криптовалюти на Волл-стріт та за її межами.
  • Комісія з цінних паперів та бірж США дозволила важкоатлетам галузі BlackRock, Invesco та Fidelity, і дрібнішим конкурентам, включаючи Valkyrie, розпочати торги 10 січня.
  • Схвалення означає рідкісний відступ SEC після боротьби, яка тривала більше десяти років, відколи Тайлер і Кемерон Вінклвосс вперше запропонували біткоїн-ETF у 2013 році. 
  • «Хоча сьогодні ми схвалили лістинг та торгівлю деякими спотовими акціями Bitcoin ETP, ми не схвалювали і не схвалюємо біткоїн», – заявив голова SEC Гері Генслер. За його словами, інвестори повинні зберігати обережність щодо безлічі ризиків, повʼязаних з біткоїнами та продуктами, вартість яких привʼязана до криптовалюти.

Контекст

В основі попередніх рішень Комісії з цінних паперів та бірж (SEC) проти спотових ETF лежав аргумент про те, що жодна регульована біржа не може адекватно контролювати торгівлю біткоїнами таким чином, щоб надійно виявляти шахрайство та маніпуляції. 

Напередодні схвалення в Х було оприлюднене фейкове повідомлення SEC про те, що комісія вже дозволила ETF. Згодом регулятор заявив, що його обліковий запис було скомпрометовано, внаслідок чого ціна біткоїна сильно коливалася.

Після офіційного повідомлення про схвалення біткоїн на короткий час піднявся до $47 000. 

Прихильники криптовалют протягом багатьох років стверджували, що так званий спотовий фонд, який інвестує безпосередньо в біткоїн, буде вигідним інвесторам і допоможе наблизити галузь до строго регульованого світу традиційних фінансів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні