Категорія
Новини
Дата

Співзасновник Google Ларрі Пейдж продав акції Alphabet на $80 млн. За день до цього папери подорожчали

Один із засновників та член ради директорів Alphabet Inc. (материнської компанії Google) Ларрі Пейдж продав папери компанії на суму понад $80 млн. За кілька днів до цього їхня ціна злетіла на тлі вражаючих квартальних результатів та повідомлення про майбутній спліт, повідомляє МarketWatch.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Ларрі Пейдж продав 13 889 акцій класу C 3 лютого, йдеться у повідомленні Alphabet, поданому компанією до Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США.
  • Папери були продані за середньою ціною $2920,53, за підрахунками MarketWatch. Таким чином, Пейдж залучив $40,56 млн.
  • У той же день Пейдж придбав 13 889 акцій Alphabet класу A за рахунок конвертації деривативів та продав 13 889 акцій класу, А за середньою ціною $2926,36, отримавши за них $40,64 млн.
  • За день до цього папери Alphabet класу C подорожчали на 7,4%, а акції класу A, що активно торгуються, – на 7,5%, що було повʼязано з публікацією звіту компанії за четвертий квартал.

Контекст

На початку лютого рада директорів Alphabet схвалила дроблення акцій у співвідношенні 1:20. Спліт знизить ціну на акції і зробить їх доступнішими. Більше інвесторів можуть дозволити собі купувати папери напряму, а не через брокерські компанії. Alphabet планує дробити акції класів A, B та C. Власники акцій отримають після закриття торгів 15 липня 2022 року дивіденд – 19 додаткових акцій відповідного класу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні