Категорія
Новини
Дата

Співзасновник Google Ларрі Пейдж продав акції Alphabet на $80 млн. За день до цього папери подорожчали

Один із засновників та член ради директорів Alphabet Inc. (материнської компанії Google) Ларрі Пейдж продав папери компанії на суму понад $80 млн. За кілька днів до цього їхня ціна злетіла на тлі вражаючих квартальних результатів та повідомлення про майбутній спліт, повідомляє МarketWatch.

Ключові факти

  • Ларрі Пейдж продав 13 889 акцій класу C 3 лютого, йдеться у повідомленні Alphabet, поданому компанією до Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США.
  • Папери були продані за середньою ціною $2920,53, за підрахунками MarketWatch. Таким чином, Пейдж залучив $40,56 млн.
  • У той же день Пейдж придбав 13 889 акцій Alphabet класу A за рахунок конвертації деривативів та продав 13 889 акцій класу, А за середньою ціною $2926,36, отримавши за них $40,64 млн.
  • За день до цього папери Alphabet класу C подорожчали на 7,4%, а акції класу A, що активно торгуються, – на 7,5%, що було повʼязано з публікацією звіту компанії за четвертий квартал.

Контекст

На початку лютого рада директорів Alphabet схвалила дроблення акцій у співвідношенні 1:20. Спліт знизить ціну на акції і зробить їх доступнішими. Більше інвесторів можуть дозволити собі купувати папери напряму, а не через брокерські компанії. Alphabet планує дробити акції класів A, B та C. Власники акцій отримають після закриття торгів 15 липня 2022 року дивіденд – 19 додаткових акцій відповідного класу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні