Категорія
Новини
Дата

Alphabet схвалила дроблення акцій у співвідношенні 1 до 20. Папери Google стануть доступнішими

Рада директорів Alphabet (материнської компанії Google) схвалила дроблення акцій у співвідношенні 20:1, повідомляється у звіті компанії за четвертий квартал. Таким чином, Alphabet хоче зробити акції більш доступними, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Спліт знизить ціну на акції і зробить їх доступнішими, заявляють в Alphabet. Це означає, що більше інвесторів можуть дозволити собі купувати папери цілком, а не через брокерські компанії.
  • Alphabet планує дробити акції класів A, B та C. Власники акцій отримають після закриття торгів 15 липня 2022 року дивіденд – 19 додаткових акцій відповідного класу.
  • Поділ у співвідношенні 20 до 1 знижує вартість акції класу А з $2752,8 до $138,6 станом на момент закриття торгів 1 лютого.
  • На цій новині акції Alphabet класу A на торгах злетіли на 9,3% – до $3009,3.

Контекст

До спліту компанії вдаються після стрімкого зростання акцій. Мета дроблення полягає в тому, щоб у торгівлі могло брати участь більша кількість трейдерів. Apple та Tesla дробили свої акції у 2020 році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні