Категорія
Новини
Дата

Лендліз запрацює, щойно виникне потреба – Єрмак

Лендлізний механізм у війні з Росією буде задіяно, щойно виникне у цьому потреба. Про це сказав в інтервʼю Forbes голова Офісу президента України Андрій Єрмак. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Він (ленд-ліз, – Forbes) є і він обовʼязково запрацює, але це – не безплатна допомога. Сьогодні все, що отримуємо, ми отримуємо як допомогу», – наголосив Єрмак. 
  • Відповідаючи на питання щодо термінів, коли Україна почне використовувати лендлізний механізм, голова Офісу президента сказав: «Як тільки ми будемо розуміти, що він нам потрібен, це є виправдано, він запрацює. Немає ніяких запобіжників і ніяких перепон для того, щоб його використовувати». 

Контекст

На початку травня президент США Джо Байден підписав закон S. 3522 про лендліз та захист демократії в Україні.

Закон, який ввів у дію президент США, прискорить передачу критично важливих військових товарів та інших життєво необхідних матеріалів Україні, скоротивши бюрократичні процедури.

Документ скасовує обмеження повноважень президента США щодо постачання військової допомоги, якщо вона призначається для України та потрібна для захисту її цивільного населення.

Лендліз – державна програма США у роки Другої світової війни, коли країна постачала зброю та стратегічні матеріали союзникам із антигітлерівської коаліції, включно з СРСР. Країни, які отримували допомогу від США щодо лендлізу, могли розплатитися за кілька років.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні