Категорія
Новини
Дата

Президент США Байден підписав закон про ленд-ліз для України

Президент США Джо Байден підписав закон S. 3522 про ленд-ліз та захист демократії в Україні. Про це повідомила пресасистентка Білого дому Ангела Перес.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Закон, який ввів в дію президент США, прискорить передачу критично важливих військових товарів та інших життєво необхідних матеріалів Україні, скоротивши бюрократичні процедури.
  • Документ скасовує обмеження повноважень президента США щодо постачання військової допомоги, якщо вона призначається для України і потрібна для захисту її цивільного населення.

Ключова цитата

«Щодня українці борються за своє життя. Вартість бою недешева, але поступитися агресії ще дорожче», – сказав Джо Байден.

Контекст

Законопроєкт про ленд-ліз минулого тижня схвалила Палата представників США.

Ленд-ліз – державна програма США у роки Другої світової війни, коли країна постачала зброю та стратегічні матеріали союзників з антигітлерівської коаліції, включно з СРСР. Країни, які отримували допомогу від США щодо ленд-лізу, могли розплатитися за кілька років.

Прессекретар Пентагону Джон Кірбі раніше повідомив, що зі $100 млн, які залишись у розпорядженні Пентагону, і виділеними Байденом $150 млн, США можуть надавати військову допомогу Україні до кінця травня. За його словами, Джо Байден закликав Конгрес прискорити прийняття закону про виділення додаткових $33 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні