Категорія
Новини
Дата

Світовий лідер із продажів електромобілів BYD збудує завод у Таїланді. Автівки експортуватимуть до Азії та Європи

Китайська BYD, яка випередила Tesla по продажам електромобілів в першій половині року, має намір розпочати виробництво авто на заводі в Таїланді вже у 2024 році, пише Financial Times.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Компанія планує експортувати продукцію заводу, що становитиме близько 150 000 автомобілів на рік, в основному до країн Південно-Східної Азії та Європи.
  • Рішення було ухвалено після того, як минулого місяця автовиробник підписав угоду з місцевим дистрибʼютором Rever Automotive, який розраховує відкрити 31 дилерський центр по всьому Таїланду для продажу 10 000 BYD до кінця року.
  • BYD експортує свої суто електричні і гібридні авто у понад 70 країн, включно з Японією та Німеччиною.
  • Компанія Berkshire Hathaway Уоррена Баффета наприкінці серпня скоротила свою частку в автовиробнику з 20,04% до 18,87%, у результаті акції BYD впали більш ніж на 6% за останній тиждень.

Контекст 

BYD має найбільшу частку продажів у світі в першому півріччі 2022 року – 15%, Tesla (США) – 14%, а у SAIC Motor (Китай) – 9%.

Найпопулярнішим легковим електрокаром в Україні у липні був Nissan Leaf (287 машин). Другий результат у Volkswagen е-Golf (151 шт.), на третьому місці – Volkswagen ID.4 (132 шт.). До п’ятірки липня потрапили Renault Zoe (112 шт.) та Tesla Model 3 (75 шт.). 

В Україні теж помітно зростає сегмент китайських електромобілів. Вироблений у Китаї Volkswagen ID.4 вартістю від $40 000 – лідер за продажем серед нових електрокарів в Україні. 

У червні BYD повідомила, що постачатиме акумулятори для Tesla. Акції компанії після цієї заяви зросли, пише CNBC.

Згідно з останнім річним звітом компанії, продаж акумуляторних та фотоелектричних батарей становив 7,29% від загального обсягу доходів BYD у 2021 році. Це на 50% менше, ніж частка, яку займає продаж авто та повʼязаної із ними продукції.

Котирування акцій BYD на Гонконзькій біржі підскочили на 2,79% 8 червня на тлі заяви Лянь Юбо. Акції інших китайських виробників електромобілів у Гонконзі також зросли: Nio зріс на 5,07%, а Xpeng – на 6,13%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні