Категорія
Новини
Дата

Луганська ТЕС зупинилася через обстріли. Місто Щастя залишилося без води та електрики

Луганська теплоелектростанція у понеділок відключена від енергосистеми через обстріли. Внаслідок бойових дій пошкоджено лінії електропередач, повідомляє ДТЕК Луганська ТЕС у Facebook.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Внаслідок обстрілів поблизу Щастя пошкоджено ЛЕП, що підходять до станції. Знеструмлено водонасосну та каналізаційну станції, припинено водо- та електропостачання міста, зазначають у ДТЕК.
  • Пошкоджено також ділянку тепломережі біля водонасосної станції, подача тепла населенню зупинена.
  • Місто Щастя Луганської області залишилося без енерго-, тепло- та водопостачання внаслідок зупинки Луганської ТЕС, повідомляється на сторінці Луганської ОДА.
  • Біля складу паливно-мастильних матеріалів зафіксовано загоряння. Співробітники та основне технологічне обладнання не постраждали.
  • У понеділок електростанція працювала одним енергоблоком із навантаженням 130 мВт, але о 13:10 його було відключено від мережі через відключення ЛЕП. Оцінити пошкодження та провести ремонт зараз неможливо через обстріли, які тривають.

Контекст

Луганська теплоелектростанція є основним джерелом тепло- та електропостачання в області.

Активність російських військ на кордоні з Україною зростає, про що свідчать нові супутникові знімки, зроблені 20 лютого. За даними приватної компанії Maxar, на північний захід від Білгорода та біля Солоти і Валуйок у Росії спостерігаються численні нові розгортання сил на місцевості. Ці території знаходяться за 35 км від кордону з Україною.

20 лютого російсько-окупаційні війська обстріляли Луганськ із важкого озброєння, повідомив пресцентр ООС. Обстріл стався близько 21 години з району населеного пункту Лобачеве в напрямку Луганська. У штабі ООС наголосили, що це провокація з метою звинувачення українських військових.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні