Категорія
Новини
Дата

Луганська ТЕС зупинилася через обстріли. Місто Щастя залишилося без води та електрики

1 хв читання

Луганська теплоелектростанція у понеділок відключена від енергосистеми через обстріли. Внаслідок бойових дій пошкоджено лінії електропередач, повідомляє ДТЕК Луганська ТЕС у Facebook.

Ключові факти

  • Внаслідок обстрілів поблизу Щастя пошкоджено ЛЕП, що підходять до станції. Знеструмлено водонасосну та каналізаційну станції, припинено водо- та електропостачання міста, зазначають у ДТЕК.
  • Пошкоджено також ділянку тепломережі біля водонасосної станції, подача тепла населенню зупинена.
  • Місто Щастя Луганської області залишилося без енерго-, тепло- та водопостачання внаслідок зупинки Луганської ТЕС, повідомляється на сторінці Луганської ОДА.
  • Біля складу паливно-мастильних матеріалів зафіксовано загоряння. Співробітники та основне технологічне обладнання не постраждали.
  • У понеділок електростанція працювала одним енергоблоком із навантаженням 130 мВт, але о 13:10 його було відключено від мережі через відключення ЛЕП. Оцінити пошкодження та провести ремонт зараз неможливо через обстріли, які тривають.

Контекст

Луганська теплоелектростанція є основним джерелом тепло- та електропостачання в області.

Активність російських військ на кордоні з Україною зростає, про що свідчать нові супутникові знімки, зроблені 20 лютого. За даними приватної компанії Maxar, на північний захід від Білгорода та біля Солоти і Валуйок у Росії спостерігаються численні нові розгортання сил на місцевості. Ці території знаходяться за 35 км від кордону з Україною.

20 лютого російсько-окупаційні війська обстріляли Луганськ із важкого озброєння, повідомив пресцентр ООС. Обстріл стався близько 21 години з району населеного пункту Лобачеве в напрямку Луганська. У штабі ООС наголосили, що це провокація з метою звинувачення українських військових.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні