Категорія
Новини
Дата

Ескалація навколо України. Що відбулося за вихідні: головні новини

Російсько-окупаційні війська обстріляли Луганськ із важкого озброєння, посольство США в Росії попередило своїх громадян про можливі теракти в РФ, президент Франції Емманюель Макрон каже, що Джо Байден і Володимир Путін готові до зустрічі на «безпековому» саміті. Що відбулося за вихідні навколо ситуації в Україні.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Активність військ Росії зростає

Активність російських військ на кордоні з Україною зростає, пише CNN із посиланням на нові супутникові знімки, зроблені 20 лютого. За даними приватної компанії Maxar, на північний захід від Білгорода та біля Солоти і Валуйок у Росії спостерігаються численні нові розгортання сил на місцевості. Ці території знаходяться за 35 км від кордону з Україною.

Україна не бачить ударних угруповань РФ біля своїх кордонів

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Росія не сформувала ударних угруповань біля кордонів України. Він назвав недоречними розмови, що повномасштабний напад Росії на Україну може бути «завтра-післязавтра». Україна уважно спостерігатиме за засіданням Держдуми РФ, де 22 лютого буде розглядатися українське питання, заявив Резніков в ефірі телеканалу «1+1».

Обстріл Луганська

Російсько-окупаційні війська обстріляли Луганськ із важкого озброєння, повідомив пресцентр ООС. Обстріл стався близько 21 години з району населеного пункту Лобачеве в напрямку Луганська. У штабі ООС наголосили, що це провокація з метою звинувачення українських військових.

Армія РФ залишається в Білорусі: Держдеп США відреагував

Держсекретар США Ентоні Блінкен занепокоєний через повідомлення, що Росія та Білорусь продовжать військові навчання після запланованої дати закінчення. Це свідчить, що РФ продовжує рухатися за сценарієм до вторгнення, заявив він в ефірі CNN у неділю. Цього тижня Блінкен планує зустрітися з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим «за умови, що до того часу Росія не вторгнеться в Україну», сказав він.

Посольство США в Росії просить своїх громадян у РФ уникати скупчення людей

Посольство США в Росії попередило про можливі напади на торгові центри та станції метро у великих містах, зокрема в Москві та Санкт-Петербурзі, а також біля кордону з Україною. Громадянам США, які перебувають у РФ, рекомендується слідкувати за новинами в місцевих та міжнародних ЗМІ, уникати скупчення людей, мати при собі американський паспорт із чинною російською візою, а також мати план евакуації з РФ.

Авіакомпанії продовжують скасовувати авіарейси до України

Авіакомпанії SAS, Austrian Airlines та Swiss скасували рейси в Україну через загрози безпеці. Скандинавська SAS скасувала щотижневий рейс Осло–Київ у вівторок, 22 лютого, пише Reuters. Авіакомпанія не літатиме в повітряному просторі України до 27 лютого, а рішення про рейс 1 березня буде ухвалено пізніше, додав представник SAS. Австрійська Austrian Airlines та шведська Swiss оголосили про зупинку більшості рейсів до України на тлі зростання напруженості в регіоні.

Джо Байден і Володимир Путін погодилися на зустріч

Президент Франції Емманюель Макрон запропонував провести саміт між президентами США Джо Байденом і президентом РФ Володимиром Путіним, на якому розглядатимуть питання припинення вогню на сході України та стримування РФ від вторгнення. Таку пропозицію він зробив після телефонних розмов з обома лідерами країн. Байден і Путін погодилися на участь у саміті, сказано у заяві Єлисейського палацу. Підготувати саміт мають держсекретар США Ентоні Блінкен і голова МЗС Росії Сергій Лавров на зустрічі 24 лютого. Байден, у принципі, погодився на проведення саміту, «який може відбутися лише в тому випадку, якщо Росія не вторгнеться в Україну», повідомляє пресслужба Білого дому.

РФ повідомила про 61 000 біженців з окупованого Донбасу

Кордон із Росією перейшли понад 61 000 жителів окупованих територій сходу України, пишуть російські ЗМІ. Шість російських регіонів запровадили режим надзвичайної ситуації через «біженців із Донбасу». Наразі розглядаються варіанти щодо розширення числа російських регіонів, які прийматимуть біженців, повідомив «Інтерфакс».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні