Категорія
Новини
Дата

Материнська компанія Pornhub змінила власника

MindGeek, материнська компанія Pornhub, придбана нещодавно створеною канадською приватною інвестиційною компанією Ethical Capital Partners, пише Financial Times.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Цей крок повʼязаний з тим, що на MindGeek подали до суду через сексуальне відео неповнолітніх. Ролики знайдені на так званих tube-сайтах, які, як і YouTube, покладаються на користувачів для завантаження контенту.
  • Компанія MindGeek зареєстрована в Люксембурзі, згідно з останніми опублікованими даними її виторг у 2018 році досяг $460 млн.
  • MindGeek зазнала критики за свою бізнес-модель, що призвело до відходу від управління її вищого керівництва та часткової втрати доступу до платіжних мереж Visa і Mastercard.
  • Компанія опинилася на межі краху наприкінці 2020 року після того, як її флагманський сайт Pornhub було відключено платіжними мережами після розслідувань, що виявили незаконний контент на платформі. Компанія відкидала звинувачення у правопорушеннях.
  • Соломон Фрідман, юрист і співзасновник ECP, пояснив FT, що, на його думку, судові позови, а також критика MindGeek випливають із нерозуміння того, як компанія зараз захищає свій контент.
  • «Я хочу регулярно взаємодіяти з зацікавленими сторонами, зокрема зі ЗМІ», – сказав він, додавши, що новий власник прагне забезпечити прозорість.
  • ECP не розкриває, скільки вона заплатила за MindGeek, а також те, звідки вона зібрала кошти, які дали змогу шести співзасновникам придбати компанію.
  • Фрідман повідомив, що управлінська команда ECP, до якої входять юристи та колишні інвестори в галузі канабісу, має «повний контроль над придбанням і активами», додавши, що «жоден із попередніх акціонерів жодним чином не зберігає права власності, права чи контроль над компанією».
  • У ECP заявили, що керівники MindGeek, які залишилися, продовжать керувати компанією.

Контекст

Згодом MindGeek підтвердила, що Mastercard відновила доступ до сайтів підписки, але не до свого рекламного підрозділу TrafficJunky, який відключено компаніями-емітентами кредитних карток минулого року, коли було ухвалено рішення суду.

Visa, поряд із колишніми власниками MindGeek і самою компанією, була названа в судовому процесі, в якому стверджувалося, що MindGeek заробляла гроші на незаконних відеороликах за участю людей віком молодше 18 років на своїх сайтах, розміщуючи рекламу поряд із ними.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні