Бокс-офіс науково-фантастичного фільму «Аватар: Шлях води» в Україні поки недосяжний для «Мавки» – 201,8 млн грн проти 152,6 млн грн /колаж Анастасія Левицька
Категорія
Новини
Дата

«Мавка. Лісова пісня» обійшла «Аватар: Шлях води» за кількістю проданих квитків в Україні

Бокс-офіс науково-фантастичного фільму «Аватар: Шлях води» в Україні поки недосяжний для «Мавки» – 201,8 млн грн проти 152,6 млн грн Фото колаж Анастасія Левицька

На мультфільм «Мавка. Лісова пісня» в Україні продали на 2046 квитків більше, ніж на «Аватар: Шлях води» – найкасовіший фільм всеукраїнського прокату в 2023 році.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За 19 тижнів у всеукраїнському прокаті на мультфільм «Мавка. Лісова пісня» купили 1 217 644 квитків, повідомляє анімаційна студія Animagrad. Їх кількість збільшуватиметься, оскільки прокат мультфільму триває.
  • На екшн Джеймса Кемерона купили 1 215 598 квитків. «Аватар» був у прокаті впродовж повноцінних 20 тижнів та ще чотирьох тижнів із перервами, свідчать дані дистриб’юторської компанії Kinomania. 
  • Бокс-офіс науково-фантастичного фільму «Аватар: Шлях води» в Україні поки недосяжний для «Мавки» – 201,8 млн грн проти 152,6 млн грн. Але кількість квитків зазвичай показовіша за суму бокс-офісу: курс валют змінюється, а вартість квитків відрізняється, розповідала Forbes продюсерка «Мавки» Ірина Костюк.  
«Мавка. Лісова пісня» обійшла «Аватар: Шлях води» за кількістю проданих квитків в Україні /Фото 1

Контекст

У трійці найпопулярніших фільмів 2023 року – «Аватар: Шлях води», «Мавка. Лісова пісня», «Вартові Галактики 3». «Усі мають спільні риси: високу якість, відомі бренди-франшизи, високий рівень очікування, сильні рекламні кампанії в Україні та світі», – пояснював Forbes менеджер з дистрибуції в Kinomania Володимир Кушнарьов. 

Чимало рекордів побила «Мавка. Лісова пісня», ставши найкасовішим українським фільмом. «Вона вдало конкурує навіть із західною анімацією, – розповідала генеральна директорка «Планети кіно» Наталія Байдан. – Коли вийшли «Брати Супер Маріо в кіно», це ніяк не відобразилося на «Мавці». Зазвичай створені в одному жанрі фільми «з’їдають» бокс-офіси один одного, пояснює топменеджерка.  

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні