За мотивами «Мавка. Лісова пісня» створять 3D-мультсеріал
Категорія
Новини
Дата

За мотивами «Мавка. Лісова пісня» створять 3D-мультсеріал

Після прокату художнього фільму «Мавка. Лісова пісня» планується створити мультсеріал-приквел у 3D, пише Variety. Його вироблятиме студія Animagrad, що входить до складу Film.UA Group, а французька TeamTO вже бере участь як партнер зі спільної розробки.

Ключові факти

  • Проєкт, який буде анонсований на пітчингу у французькому Ансі, стане приквелом до мультфільму, пояснює Ксенія Баранова з Film.UA. «Дія відбувається одразу після битви між людьми та лісовим сторожем, яка сталася, поки решта лісових мешканців спали глибоким зимовим сном», – сказала вона.
  • У кожній із 12 серій Мавці та її друзям доведеться зіткнутися з новими випробуваннями.
  • «Разом із жабокицем Квусем, Шумником Гуком й іншими мавками Мавка переживе несподівані, веселі, а часом і небезпечні пригоди в лісі. Намагаючись подбати про свій дім, вони досліджують його та відкривають багато таємниць», – додала Баранова.
  • За словами продюсерки мультфільму Ірини Костюк, розглядається можлива франшиза. «Ми вже запустили танцювальне шоу й плануємо продовження», – розповіла вона Variety.
  • «Коли ми розпочали розробку фільму вісім років тому, передбачалося, що це буде велика інтелектуальна власність. Ми назвали його «Всесвіт Мавки», думаючи про мультиплатформний крос-медійний проект. Ще до його випуску ми уклали безліч ліцензійних і товарних угод, що є безпрецедентним для нашого ринку», – сказала вона.
  • Наразі «Мавку» продано більш ніж у 80 країн, включаючи Францію, Італію, Іспанію, Австралію та Німеччину, а влітку до них приєднається Польща. «Фільм був або буде випущений скрізь, крім Китаю, зараз ведуться перемовини для Японії та Південної Африки», – додала Костюк.

Контекст

«Мавка. Лісова пісня» стала найкасовішим українським фільмом уже після трьох тижнів у прокаті, зібравши тоді 81,8 млн грн. Цього виявилось достатньо, аби випередити попереднього рекордсмена – фільм «Я, Ти, Він, Вона», який зібрав 71 млн грн за весь час прокату.

За дев’ять тижнів у прокаті «Мавка» отримала 141,4 млн грн і стала найкасовішим українським фільмом

2023-й виявився багатим на успішні українські кінопрем’єри. Мульфільм «Мавка» від Film.ua та комедія «Люксембург, Люксембург» Антоніо Лукіча й кінопродакшена ForeFilms цього року зібрали близько 25% загального бокс-офісу в Україні, повідомляє СЕО Multiplex Роман Романчук. На плаву кінотеатрам допомогли протриматись три українські фільми, каже директорка з маркетингу мережі кінотеатрів «Оскар» Анастасія Каплан. До зазначених вона додає «Памфір», який за сім тижнів зібрав 11,4 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні