Мережі EVA на складах допомагатимуть роботи. Компанія планує інвестувати в логістику до 1,3 млрд грн в 2024-му /пресслужба EVA
Категорія
Новини
Дата

Мережі EVA на складах допомагатимуть роботи. Компанія планує інвестувати в логістику до 1,3 млрд грн в 2024-му

пресслужба EVA

Мережа EVA у 2024 році планує інвестувати у розвиток логістики 1-1,3 млрд грн. Один із напрямків – розширення та автоматизація системи зберігання товару. Про це повідомила пресслужба EVA з посиланням на директора департаменту логістики Сергія Зінченка. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Асортимент EVA нараховує 120 000 найменувань продукції, у 2024-му планується розширити його до 180 000. Тому компанія впроваджує нові логістичні проєкти, зазначив Зінченко.
  • Один із них – автоматичне управління персоналом за допомогою data science. «Тобто система розуміє, які спеціалісти вийшли на роботу, яка у них продуктивність, та підбирає їм найоптимальніші місця роботи на складі. Плануємо впроваджувати її на всіх наших розподільних центрах», – зазначив Зінченко.
  • EVA планує розширити та автоматизувати системи зберігання товару. Зінченко повідомив, що йдеться про впровадження двох автоматизованих систем: AGV (Automated Guided Vehicle) та Automated Storage and Retrieval Systems – AS/RS. 
  • AGV – це система з роботами, які зможуть автоматично пересувати стелажі. Вони рухатимуться до людини, а не навпаки. EVA хоче придбати 20 таких роботів. Щодо AS/RS, то планується придбати систему Mini-load, – це крани, які автоматично збирають необхідні для виконання замовлення ящики з продукцією та передають їх до зони обробки замовлень.

Контекст

Співвласник EVA і Varus Руслан Шостак запустив амбітний проєкт під час війни. Його мета – побудувати мережу логістичних хабів в Одеській, Дніпропетровській, Київській та Львівській областях загальною площею 1 млн кв. м. 

Де саме будуть побудовані склади – він не уточнює. Поки відбувається лише будівництво складу під Одесою на 50 000 кв. м. Це – перша черга запланованого логістичного хабу на 200 000 кв. м. «Уже стоїть каркас, підведені комунікації, – розповів Шостак Forbes. – Ми збудуємо цілу екосистему з готелями, хостелами, заправними та ремонтними станціями». 

Планується, що більшу частину площ новостворена корпорація «Тервін» Шостака використовуватиме для своїх потреб, інші – здаватиме орендарям. Бізнесмен наводить приклад: у майбутньому Київському логістичному хабі він планує збудувати найбільший в країні R&D-центр для ключових розробників у галузі логістичних сервісів. Чи повірять у цю ідею інвестори, читайте в матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні