Категорія
Новини
Дата

МіГи, вагони та автівки. Україна вилучить у РФ понад 800 одиниць рухомого майна

Кабінет Міністрів схвалив проєкт указу президента про введення в дію рішення РНБО щодо примусового вилучення майна держави-агресора та її резидентів, повідомляє Мінекономіки. Проєкт документа передбачає конфіскацію понад 800 одиниць рухомого майна.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Відповідне рішення Кабінет Міністрів ухвалив на засіданні 6 жовтня.

Згідно схваленого урядом проєкту указу президента пропонується, зокрема, вилучити:

  • близько 500 вагонів, піввагонів, платформ, цистерн та ін.;
  • нафтоналивний танкер;
  • понад 300 вантажних і легкових автомобілів; 
  • автоцистерни;
  • будівельну техніку;
  • авіаційні двигуни.

Також буде вилучено сім МіГ-25 ЗС РФ у неробочому стані, які підуть на запчастини до українських бойових літаків.

  • «Рухоме майно – вагони, вантажівки, спеціальна техніка – працюватиме на економіку України чи посилюватиме обороноздатність нашої держави на фронті», – зазначила перша віцепрем’єр-міністерка економіки Юлія Свириденко.

Контекст

Згідно Закону «Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів» примусове вилучення в Україні об’єктів права власності рф та її резидентів здійснюється без будь-якої компенсації чи відшкодування.

Рішення про примусове вилучення ухвалює Рада національної безпеки та оборони України та вводиться в дію указом президента. Проєкт відповідного рішення вноситься урядом. Протягом шести місяців після скасування чи завершення воєнного стану указ президента про примусове вилучення має затвердити Верховна Рада, ухваливши відповідний закон.

У серпні уряд вирішив передати активи колаборанта і так званого голови окупаційної адміністрації Херсонської області Володимира Сальдо, його ексдружини та доньки в управління Фонду держмайна.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні