Категорія
Новини
Дата

Мінфін США платитиме за інформацію про активи російських олігархів та чиновників

1 хв читання

США, ЄС, Канада, Австралія та Велика Британія створили опергрупу для розшуку активів російських олігархів та чиновників, а Мінфін США запускає платформу виплат за інформацію про майно клептократів країни-агресора. Про це повідомив Мінфін США.

Ключові факти

  • Опергрупа для розшуку російських активів складатиметься з Мінфіну та Мінюсту кожного з членів групи. Вони обмінюватимуться даними, аби запроваджувати потрібні заходи: санкції, арешт, конфіскація та кримінальне розслідування, пише відомство.
  • Мінфін США також запускає платформу винагород Kleptocracy Asset Recovery Rewards Program.
  • В рамках програми людина може отримати винагороду за інформацію, що призведе до арешту, обмеження або конфіскації активів, пов’язаних з корупцією іноземного уряду, заразом – уряду Росії.

Контекст

Протягом останніх тижнів влада ряду країн конфіскувала нерухомість та яхти у високопоставлених росіян, які потрапили під санкції ЄС після вторгнення Росії в Україну.

14 березня ЄС затвердив четвертий пакет санкцій проти РФ. Окрім російської економіки, новий пакет спрямований на фізичних та юридичних осіб, причетних до агресії проти України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні