Микола Сольський /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Міністр агрополітики Микола Сольський написав заяву про відставку

Микола Сольський Фото Getty Images

Міністр агрополітики Микола Сольський написав заяву про відставку, повідомив у Facebook голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Сам Сольський пізніше підтвердив це і назвав «правильним кроком». НАБУ і САП підозрюють його у заволодінні державною землею на 291 млн грн та спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Фото заяви Миколи Сольського голова Верховної Ради опублікував на своїй сторінці у Facebook.
  • За словами Стефанчука, заяву буде розглянуто на одному з найближчих пленарних засідань.
Міністр агрополітики Микола Сольський написав заяву про відставку /Фото 1
  • Пізніше Сольський підтвердив, що написав заяву, і назвав це «правильним кроком». «Так, я написав заяву про відставку з поста міністра. В такій ситуації вважаю це правильним кроком. Вирішить Верховна Рада прийняти мою відставку, буду вдячний за таке рішення, вирішить, що я маю працювати далі, – продовжу працювати», – йдеться у коментарі, який опублікований у телеграм-каналі Мінагрополітики.

Контекст

23 квітня працівники САП та НАБУ вручили Сольському підозру у вчиненні правопорушення за ст. 191 Кримінального кодексу. Крім міністра, за даними правоохоронців, підозри отримали два «куратори» органів Держгеокадастру та особа, яка сприяла реалізації ймовірної схеми. 

За версією слідства, підозрювані у 2017–2019 роках нібито заволоділи 1250 земельними ділянками загальною площею 2493 га, вартість яких понад 291 млн грн. Вони також нібито хотіли заволодіти ще 3282 га землі вартістю близько 190 млн грн, однак НАБУ та САП встигли накласти на ці ділянки арешт.

У чому суть справи та чим володіє Сольський, читайте в матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні