Категорія
Новини
Дата

Міноборони США оголосило про нову військову допомогу Україні на $500 млн

США виділяють додаткову військову допомогу України, йдеться в заяві Пентагону. Пакет вартістю до $500 млн включає засоби для підтримки контрнаступу, зміцнення протиповітряної оборони, а також додаткову бронетехніку, протитанкові системи, критично важливі боєприпаси та інше обладнання.

Ключові факти

  • До пакету увійшли додаткові снаряди для ЗРК Patriot, зенітні комплекси «Стінгер», додаткові боєприпаси для артилерійських ракетних систем HIMARS, протитанкові системи Javelin і високоточні авіаційні боєприпаси та високошвидкісні протирадіолокаційні ракети (HARM).
  • Також військова допомога включає устаткування для розмінування, 155-мм та 105-мм артилерійські боєприпаси, 30 бойових машин піхоти Bradley, 25 бронетранспортерів Stryker, ракети TOW, протитанкові комплекси АТ-4.
  • Пентагон передбачив виділення стрілецької зброї та понад 22 млн набоїв до неї та гранат, тепловізійних систем та приладів нічного бачення тощо.
  • «США продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб надати Україні можливості для задоволення її безпосередніх потреб на полі бою та довгострокових потреб у сфері безпеки», – повідомили у Міноборони США.

Контекст

Нещодавно президент Джо Байден у розмові з журналістами повідомив, що США продовжують вивчати можливість передачі Україні далекобійних ракет ATACMS. За його словами, це «питання все ще у грі». Українська влада неодноразово просила у США ракети ATACMS дальністю близько 300 км, але поки що безрезультатно.

Загалом із початку великої війни США оголосили про військову допомогу Україні на суму близько $35 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні